武相荘までお散歩

4/4

休肝日

 

 

4/5

久しぶりの青空に誘われて、地元鶴川の武相荘までお散歩に出かけました。

 

 

ランチは武相荘のレストランでチキンカレー。

白洲次郎さんの大好物だったそうです。

 

 

当時のレシピを再現したカレー。

自然で滋味あふれる味わい。

とっても美味しかったです。

 

 

本日のお刺身。(夕食)

 

 

今日もホタルイカをいただきました。

 

 

1本目 キザンワイン 白  2020

先月、ワイナリーの売店で購入しました。

ワイナリーで買うと1,500円しないんですよ。

いつ飲んでも完璧な甲州。

ピュアな果実味、澄んだ酸、抜群のミネラル感。

なんて美味しいワインなのでしょう。

 

 

2本目 キザンワイン 赤  2020

赤は先月、勝沼の新田商店さんで書いました。

ブラッククイーン100%で仕込まれたユニークな赤ワイン。

これ、年々、味わいが上品になっている感じです。

前はもっと酸が強く前に出ていたんじゃないかな。

これ、果実味と酸と渋みのバランスがとても良くとれています。

赤ワインとして完成度が高いです。

キザンワインは、2021年から全てのワインがモデルチェンジの予定だそうです。

このラベルのワインは、これが最後になります。

いっぱい買っておこうかな。。

 

 

Apr. 4

No Wine Day

 

 

Apr. 5

I had a walk to Buaiso Museum in Tsutrukawa in the morning.

 

I had a nice curry lunch at the museum restaurant.

 

It was so good!

 

 

Sashimi Today (Dinner)

 

 

1st  Kizan Wine White 2020

I bought this white wine at the winery last month.

It is made from 100% Koshu grown in Enzan Yamanashi.

It is one of my most favorite Koshu wines.

I felt pure fruits, clean citrus and fine minerals.

The price is under 1500 yen at the winery.

I think the price is too much cheap.

 

 

2nd Kizan Wine Red 2020

The red is made from 100% Black Queen, a Japanese hybrid variety, grown in Enzan Yamanashi.

The style has become more elegant recently.

I had felt stronger acidity and spice before but the taste is very elegant now.

I felt pure fruits, good acidity and elegant tannins.

The mouthfeel was very well-balanced.

It is a very nice red wine, I think.

The models of all Kizan Wine will be changed from 2021 vintage.

It is the last vintage of this label, name and style.

Should I buy many bottles of this vintage?