3/9
徐々に春めいてきました。
このフキ味噌はdaimajoさまの手作りです。
本日のお刺し身は、サヨリ、真鯛、ヤリイカ。
1本目 ラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2018 1,580円
フキ味噌の苦みでも大丈夫なワインってなかなか難しそう。
で、この懐の深いピクプールが一昨日に続いて登場です。
最近、最もお気に入りの一本。
やっぱ、フキ味噌でも大丈夫。
本当に良く出来たワインです。
2本目 マルキドボーラン メルロー 2020 870円
何を抜こうかと迷ったら、近頃はマルキドボーランにしています。
メルローは、シリーズの中でいちばん柔らかで、まろやか。
このワインなら何も考えなくてもいいですね。
いつでも美味しく飲めます。
Mar. 9
Spring comes closer.
Fukimiso, which is a traditional Japanese cooking in spring, was made by daimajo-sama.
Sashimi today.
1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2018 1580 yen
Fukimiso is made from an edible wild plant and the taste is bitter.
It is difficult to choose a wine for Fukimiso.
Then I tried this Languedoc white wine.
I was right.
The natural-big-deep fruits of this white wine was good for the bitter of Fukimiso.
Of course, it was very good for sashimi, too.
I always admire La Croix Gratiot wine.
2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2020 870 yen
When it is difficult to select a wine today, I often choose Marquis de Beau Rond recently.
I never fail.
The Merlot taste is the mildest and the most fruity in Marquis de Beau Rond.
It’s always tasty!
I didn’t fail as well.