徐々に春めいてきました

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徐々に春めいてきました。

このフキ味噌はdaimajoさまの手作りです。

 

 

本日のお刺し身は、サヨリ、真鯛、ヤリイカ。

 

 

 

 

 

1本目 ラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2018  1,580円

フキ味噌の苦みでも大丈夫なワインってなかなか難しそう。

で、この懐の深いピクプールが一昨日に続いて登場です。

最近、最もお気に入りの一本。

やっぱ、フキ味噌でも大丈夫。

本当に良く出来たワインです。

 

 

2本目 マルキドボーラン メルロー 2020  870円

何を抜こうかと迷ったら、近頃はマルキドボーランにしています。

メルローは、シリーズの中でいちばん柔らかで、まろやか。

このワインなら何も考えなくてもいいですね。

いつでも美味しく飲めます。

 

 

Mar. 9

Spring comes closer.

 

Fukimiso, which is a traditional Japanese cooking in spring, was made by daimajo-sama.

 

 

Sashimi today.

 

 

1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2018  1580 yen

Fukimiso is made from an edible wild plant and the taste is bitter.

It is difficult to choose a wine for Fukimiso.

Then I tried this Languedoc white wine.

I was right.

The natural-big-deep fruits of this white wine was good for the bitter of Fukimiso.

Of course, it was very good for sashimi, too.

I always admire La Croix Gratiot wine.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2020  870 yen

When it is difficult to select a wine today, I often choose Marquis de Beau Rond recently.

I never fail.

The Merlot taste is the mildest and the most fruity in Marquis de Beau Rond.

It’s always tasty!

I didn’t fail as well.