今日は焼肉の日

2/17

休肝日

 

 

2/18

今日は焼肉の日。

 

 

daimajoさま、ご機嫌。

 

 

1本目 カミノ・イベリコ ヴィウラ NV  1,350円

スペイン・リオハ産の白ワイン。

スペインのブドウ品種 ヴィオラ100% で仕込まれています。

ステンレスタンクで低温醸造したフレッシュでフルーティーなスタイル。

ツルンとした果実味、澄みきった酸、キレのあるミネラル感。

きわだって透明感の強いワインです。

これぞ、ピュア&ナチュラル。リラックスワインのスタイルです。

 

 

2本目 カミノ・イベリコ テンプラニーリョ NV  1,350円

むかし、むかしのリオハワインは、濃厚で熟成感のあるスタイルがほとんどでした。

だから、テンプラニーリョって重い味わいのブドウ品種だとずっと思っていました。

ところが、これはどうでしょう?

なんとも軽やかでエレガント。口当たりの心地よいフレッシュなフルーツがあふれます。

スペインの醸造家に聞いたら、テンプラニーリョはフルーツ感がすごく強いブドウ品種で、

本来の味わいはメルローやグルナッシュに近いんだそうです。

昔は軽いワインが受けなかったので、しっかり絞って渋みを抽出して、長く熟成させて濃い味わいを作っていたらしい。

ワタシ、赤ワインは果実味たっぷりで軽快な味わいが好みです。

 

Feb. 17

No Wine Day

 

Feb. 18

I cooked dinner.

 

Yakiniku B.B.Q.

 

It’s one of the most favorite dinner for daimajo-sama.

 

 

1st Camino Iberico Viura NV  1350 yen

It is made for 100% Viura grown in Rioja Spain.

It is produced by the stemless tank with the cold maceration.

I felt fresh fruits, clean citrus and fine minerals.

The taste was really pure and natural.

I love such style white wine very much!

 

 

2nd Camino Iberico Tempranillo NV  1350 yen

The style of Tempranillo made in Rioja used to be dark, heavy and long matured before.

Then I have thought long time that the taste of the grape was dark and heavy, too.

However, this one is very fresh, light and elegant.

I heard from some winemaker in Spain that Tempranillo is very fruity and charming grape variety.

The style is similar to Merlot or Grenache.

Because the light red wine was not popular before, the winemaker managed to produce heavy wine form Tempranillo.

I don’t like a heavy and high alcohol red wine so much.

I like this charming red wine very much.