今日もお料理当番

2/12

今日もお料理当番です。

 

スルメイカと真鯵のお刺し身

 

 

サワラのソテー、ホタテと小海老のワイン蒸し、ポテトコンフィ添え

 

 

千葉県産のサワラ、美味でした。

 

 

 

1本目 マルキドボーラン シャルドネ 2019  870円

昨日6,000円もするシャンパン飲んだので、バランスをとるために今日hマルキドボーラン。

このシャルドネ、掛け値なしに本当に美味しいです。

綺麗な酸、ゆったりとした果実味に、バランスの取れたミネラル感。

ピュアでナチュラル、文句なし。

 

 

2本目 ヴィノーブル クラマン 2019  1,150円

フランス・トゥールーズ産のHVEレベル3認証のサステイナブル・ワイン。

メルロー50% 、シラー50% のブレンドです。

黒いベリー系の果実味、ソフトなタンニン、きれのよいアフターテイスト。

口当たりは軽やかで、とてもチャーミングな飲み口。

ハーブをきかせてサワラを焼いたので、この赤ワインと良く合いました。

 

 

Feb. 12

I cooked dinner, as well.

 

Sashimi

 

Sawara Saute, Steamed Shrimps & Scallops, French Potatoes

 

 

Very good!

 

 

1st Marquis de Beau Rond Chardonnay 2019  870 yen

I came back today to Marquis de Beau Rond from Champagne yesterday.

It is my house wine.

I like elegant fruits, good acidity and fine minerals.

The taste is really pure and natural.

It is the perfect wine for me.

 

 

2nd Vignoble Clamens Rouge 2019  1150 yen

It is made from 50% Merlot and 50% Syrah grown in Toulouse by sustainable method certificated as HVE Level-3.

I felt charming black berries, good acidity and soft tannin.  

The mouthfeel was very elegant and comfortable.

Because I cooked the seafood today with many herbs, this red wine was very good for them.

Tasty!