今日は美食の日

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ワインスペシャリスト&料理研究家の沢樹舞さんのアトリエで開催された、ワインとお料理の試飲・試食会に参加しました。

 

 

ワタシも加わった某プロジェクトの進行過程です。

 

 

これまで沢樹さんとは長いご縁を頂いていますが、一緒に仕事をさせて頂くのは初めてかも?

 

 

お料理は全て沢樹さんが考案したオリジナルの新レシピ。

 

 

沢樹さんがご自分で栽培した野菜をふんだんに使ったお料理。

素材の良さを引き出した繊細で自然な味付けは、ワタシのツボにぴたっとはまります。

 

 

用意したワインとの相性も抜群。

ワインが料理を引き立てるのではなく、料理がワインを引き立てます。

 

 

どのお料理も素晴らしく美味しいし、今まで食べたことのないオリジナルのレシピは、驚きの連続です。いや、このプロジェクトは、必ず成功しますね。

 

 

沢樹さん、今日はありがとうございました。

すっかりご馳走になりました。

 

 

夜は川崎で某商談後、おしゃれなお蕎麦屋さんで勝沼醸造アルガブランカ。

 

 

商談のお相手が、事前に美味しい日本ワインが置いてあるお店を探していてくれました。

 

 

クラレーゼ2020年とピッパ2018年をいただきました。

 

 

最近のアルガブランカは本当に素晴らしく美味しいです。

 

 

 

お蕎麦も肴も、とても美味しかったです。

期せずして、今日は美食の日となりました。

 

 

皆さん、ありがとうございました!

 

 

Jan. 24

I joined in a wine and foods tasting party at the cooking studio of Mai Sawaki, who is a popular foods & wine coordinator.

 

It is the part of some food promotion event, I am related to.

 

I know Ms. Sawaki for a long time but it may be the first time that we are officially working together.

 

All of the recipes are her original new ones.

 

She used a lot of fresh vegetables, which she grew herself.

 

Her cooks were very nice, very tasty.

I like her natural cooking method.

She doesn’t use any chemical seasonings.

 

All of dishes were very good for wine.

 

I was surprised at her extremely delicious cooking.

 

I was sure that this promotion must get a big success.

 

 

After the tasting event, I moved to Kawasaki and had some business meeting.

The we went to a fine soba restaurant in Kawasaki.

 

We enjoyed very fine soba cuisines and nice Japan Wine, Arugabranka Clareza and Pipa.  

Every dish and wine was outstandingly delicious.

 

It was a gourmet day!

Thank you so much!!