今日は焼肉

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毎日、寒い日が続きますね。

 

今日は、daimajoさまのリクエストで焼肉です。

 

 

あっさり、自家製のレモン柚子風味のタレでいただきました。美味しかったです。

 

 

1本目 アラルディカ コルテーゼ 2020 1,050円

イタリア・ピエモンテ産の白ワイン。有名なガヴィと同じコルテーゼ種100%で仕込まれています。

昨日飲んだチノ・チャノによく似たピュアで透明な果実の風味。

綺麗な酸とミネラル感もバッチリ。

焼肉に負けないしっかりとしたボディもあります。

美味しいです。良いワインです。

 

アラルディカのワインは2020年ヴィンテージから全て、イタリアのサステイナブル認証 ”SQNPI” を取得しています。

 

 

2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネロ 2018 1,650円

赤はヴェネト産のピノ・ノワールにしました。

エレガント系のワインですが、サラリ系のタレにしたので、あえて焼肉に合わせてみました。

で、バッチリでした。

ピノの繊細な赤い果実味と、柑橘系のタレの風味がよくマッチング。

特に野菜との相性は抜群でした。

美味しかったあ。

 

 

Jan. 23

We have been keeping very cold days in Tokyo.

 

I had a nice Yakiniku BBQ dinner today.

 

Very good!

 

1st Araldica Piemonte Cortese 2020  1050 yen

It is made from 100% Cortese grown in Piemonte by ”SQNPI” sustainable farming.

Cortese is know by the grape variety of Gavi.

The style is similar to Xino-Xano white I tasted yesterday.

I like the pure fruits, clean acidity and fine minerals.

Also, It has a nice fruits body, which was good for Yakiniku BBQ today.

Tasty!

Good wine!

 

 

2nd al & dile Pinot Nero 2018  1650 yen

It is made from 100% Pinot Noir grown in Veneto by sustainable method.

Even though it is an elegant red wine, I chose this one for Yakiniku BBQ.

Because I cooked the BBQ sauce with citrus, I thought this Pinot Noir would be good for BBQ.

I was right.

The delicate red berries were very good for the BBQ sauce.

Especially, this Pinot was very good for vegetables today.

Good job!