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朝5時起床。今日は郡山に向かいます。
最近、出張が多いですね。
郡山は雪でした。とても寒いです。
所用を終えて、日帰りで東京に戻ります。
東京も今日は寒かったですね。
帰宅途中、お刺身を仕入れました。
1本目 小布施ワイン ドメーヌ ソッガ ノマンデシ 2020
小布施の自社ワイン畑で収穫したソーヴィニヨン・ブラン62%、プティ・マンサン28%、リースリング10%で仕込まれています。
ノマンデシはフランス語の “Nom Indecis”、名称未定、名無しのゴンベイだそうです。
変わったブレンドで、名前を付けるのが難しかったことから付いた名前だそうです。
曽我さんらしいですね。
で、小布施の白ワインって、どうしてこうも美しく、透き通っていて、おいしいんでしょう?
果実味、酸、ミネラル感とも、世界のトップクラスの白ワインに匹敵すると思うのは、ワタシだけ?
いや、これ、完璧。
あんまり完成度が高い白ワインに続く赤を選ぶのが難しく、今日あとは日本酒を飲みました。
Jan. 21
I waked up at 5:00 am and went to Kooriyama.
I had a lot of business trips recently.
It snowed in Kooriyama.
It was very, very cold.
After the business meeting, I went back to Tokyo.
It was very cold in Tokyo, too.
I bought fresh sashimi on the way to home.
1st Domaine Sogga Nom Indecis 2020
It is made from 62% Sauvignon Blanc, 28% Petit Manseng and 10% Riesling grown Nagano.
I always admire the extraordinary-high quality of Domaine Sogga when I taste.
I felt outstandingly nice fruits, fabulously elegant acidity and marvelously fine minerals.
This one is just as good as some top white wines in the world, I think.
It is a perfect white wine for me.
I couldn’t choose and red wine today because the first white wine was too much good.
Then I tasted some glass of sake…