今日は郡山

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朝5時起床。今日は郡山に向かいます。

 

 

最近、出張が多いですね。

 

 

郡山は雪でした。とても寒いです。

 

 

所用を終えて、日帰りで東京に戻ります。

 

 

東京も今日は寒かったですね。

帰宅途中、お刺身を仕入れました。

 

 

 

 

1本目 小布施ワイン ドメーヌ ソッガ ノマンデシ 2020

小布施の自社ワイン畑で収穫したソーヴィニヨン・ブラン62%、プティ・マンサン28%、リースリング10%で仕込まれています。

ノマンデシはフランス語の “Nom Indecis”、名称未定、名無しのゴンベイだそうです。

変わったブレンドで、名前を付けるのが難しかったことから付いた名前だそうです。

曽我さんらしいですね。

で、小布施の白ワインって、どうしてこうも美しく、透き通っていて、おいしいんでしょう?

果実味、酸、ミネラル感とも、世界のトップクラスの白ワインに匹敵すると思うのは、ワタシだけ?

いや、これ、完璧。

 

あんまり完成度が高い白ワインに続く赤を選ぶのが難しく、今日あとは日本酒を飲みました。

 

 

Jan. 21

I waked up at 5:00 am and went to Kooriyama.

 

I had a lot of business trips recently.

 

It snowed in Kooriyama.

It was very, very cold.

 

After the business meeting, I went back to Tokyo.

It was very cold in Tokyo, too.

 

 

I bought fresh sashimi on the way to home.

 

 

1st Domaine Sogga Nom Indecis 2020

It is made from 62% Sauvignon Blanc, 28% Petit Manseng and 10% Riesling grown Nagano.

I always admire the extraordinary-high quality of Domaine Sogga when I taste.

I felt outstandingly nice fruits, fabulously elegant acidity and marvelously fine minerals.

This one is just as good as some top white wines in the world, I think.

It is a perfect white wine for me.

 

I couldn’t choose and red wine today because the first white wine was too much good.

Then I tasted some glass of sake…