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ナパヴァレーのカルトワイン、Hewitt Double ++ の2018年ヴィンテージが新入荷。
お披露目を兼ねた試飲ディナーにお招きいただきました。
時節柄少人数、参加4名での開催です。
シャンパーニュはドゥラモット。
白ワインは、ルロワ・シャサーニュ・モンラッシェ・モルジョ 2014年
なんとも贅沢な展開です。
会場は四谷のフランス料理店“イイザカ” さん。
今回も贅沢な食材をふんだんに使った正統派フレンチです。
赤ワインソースには、Hewitt Double ++ 2018 が丸ごと2本使用されているそうです!!
ヒエー!!
Hewitt Double ++ の2017年は、リラックスワインでもお取扱いをさせて頂いております。
今回入荷した、2018年は2017年とよく似たスタイル。
カベルネ・ソーヴィニヨン100%とは思えぬ何とも繊細でエレガントな口当たり。
まさにシームレスと呼ぶにふさわしい極めてキメの詰まった滑らかな口当たり。
2018年の方がやや酸がはっきり見えるような気がしました。
(黒い点はトリュフ。。。。涙)
食後には、シャトー・ディケム 1991年 !!
新年の初夢を見るような素晴らしいディナーでした。
本日は貴重なイベントにお招きをいただきありがとうございました。
Jan. 14
The new vintage of Hewitt Doube ++ 2018, which is a cult wine of Napa, arrived.
I was invited to the unveiling dinner party.
The dinner started with Champagne Delamotto.
Then they served Leroy Chassagne Montrachet Morgeot 2014.
What a gorgeous starting is this!
The event was held at Iizaka, a traditional French restaurant in Yotsuya.
They serve very authentic cuisines with luxury ingredients.
Amazingly, they cooked a red wine sauce today with two bottle of Hewitt Double ++ 2018!!
I have already dealt 2017 Hewitt Double ++.
Both 2017 and 2018 vintages have a similar style.
They are made from 100% Cabernet Sauvignon growing in Napa Valley.
I felt extremely elegant fruits, outstandingly beautiful acidity and tannins.
Especially, I was moved by fabulously seamless mouthfeel.
I felt 2018 vintage had a slight clearer acidity.
I was sure that both of bottles were far outstanding-special wine.
Finally, we were served Chateau d’Yquem 1991!
It was an extremely fantastic dinner.
Thank you very much indeed!