1/2
近くのお寺、慶性寺に初詣。
ご本尊の聖観音さまのお姿が好きです。
さて今日は友人を自宅に招いて、新年のワイン会を開催します。
スタートはdaimajoさまのおせち料理。
ワタシの料理は、焼野菜サラダ。
お正月は野菜が不足がちになりますからね。
2皿目のシーフードグラタンは、タラバガニの入った豪華版。
お正月なので奮発しました。
山形産黒毛和牛の黒ビール煮込みは、daimajoさまのお料理。
新メニューですね、とても美味しかったです。
メンバーに駆け出しのワインメーカーが2名いて、ややこしいワインの評価が飛び交います。
うーむ。。。
そんな、こんなで、ワインは5人で9本でした。
けっこう良いワインを飲んでますね。。。
15時にスタートしたワイン会、22時に終了しました。
え? 7時間も飲んでたんだ!!
Jan. 2
I visited Keisho-ji Temple near my home in the morning.
I like this temple very much.
Then I invited my friends and organized New Year’s wine party at my home.
We started the party with daimajo-sama’s New Year dishes.
I cooked Yaki-Yasai.
You are often shortage of vegetables in New Year.
I cooked Seafood Gratin.
It was a gorgeous version that had king crabs.
The main dish was Beaf Stew cooked by dainajo-sama.
Delicious!
We talked, ate and drank a lot.
It was a very nice New Year’s party.
Thank you very much!
The party started at 15:00 and finished 22:00.
We kept drinking wine for seven hours!!