生ウニの入った豪華版

12/12

お料理当番。

お刺身

 

 

 

今日は江ノ島にあがった大きな真鯵と、生ウニの入った豪華版。

 

 

 

 

グリーンサラダ

 

 

 

 

タスマニアサーモン、ホタテと小海老のサテー、インカの目覚めのコンフィ添え

 

 

 

 

タスマニアサーモン、上品な脂がのってデラウマでした。

 

 

 

 

1本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ブラン 2019  1,300円

有機栽培のブドウを野生酵母・亜硫酸無添加で仕込み、ノンフィルターでボトリングしたビオワイン。

グルナッシュブラン70%、クレレット10%、ブールブラン10%、ヴィオニエ10%のブレンドです。

密度の高い芳醇な果実味。穏やかな酸とやさしいミネラル感。

厚みのある口当たりでありながら、どこまでもピュアで澄み切った味わい。

アルコール度数が14%超えですが、daimajoさまのお気に入り。

お刺身にもサーモンのソテーにもぴったりでした。

 

 

2本目 マルキドボーラン メルロー 2019  870円

さくっと2本目は、マルキのメルロー。

マルキの赤のなかでは、一番凝縮したフルーツを感じます。

邪魔な味のないバランスの良い口当たり。

さくっと全部飲むところでしたが、daimajoさまよりストップがかかり、ボトル2/3 で終了。

ま、いっか。

あとは、カフェオレにしました。

 

 

Dec. 12

I cooked dinner.

 

Sashimi

 

I cooked a big Maaji fished at local bay for sashimi.

 

Green Salad

 

Tasmanian Salmon, Scallop and Shrinp Sauté with Potato

 

I cooked very well.

 

 

1st Estezargues Organic Cotes du Rhone Blanc 2019  1300 yen

It is made from 70% Grenache Blanc, 10% Clairette, 10% Bourboulenc and 10% Viognier grown in South Rhone.

It is fermented by wild yeasts without sulfur and bottled by non-filtered.

Well, it is a BIO wine.

I felt very dense fruits, elegant acidity and minerals.

The style is full-bodied but also pure, clean and natural.

It is daimajo-sama’s favorite wine even though the alcohol degree is over 14%.

It was very good for both sashimi and salmon sauté.  

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2019  870 yen

I opened the second wine without hesitation, as well.

This Merlot is the most fruity style in Marquis de Beau Rond.

The taste is very pure, mild and easy to drink.

I was going to drink a whole bottle but daimajo-sama ordered to stop drinking.

I stopped drinking at 70%.

Then I drank a cup of coffee with milk.

 

Then I drank a cup of coffee with milk.

 

 

Not so bad…