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今日の夕飯は、水炊き鍋にします。
朝から地鶏のガラと手羽を煮詰めて、スープをとりました。
コラーゲンたっぷりのスープがとれましたよ。
鍋の前菜は、生牡蠣と
メバチマグロのお刺し身です。
鍋はデラウマ。
鍋にあわせて今日は勝沼の甲州にしました。
マルサン葡萄酒 醸し甲州 2020 1,800円
今月ワイナリーを訪問し、売店で購入しました。
契約農家の天野はるみさんが栽培した山梨県の甲州で仕込まれています。
商品名にある通り、醸し発酵をしています。
ブドウの皮と種を除去せずに、赤ワインと同じ方法で発酵させます。
いわゆるオレンジワインです。
甲州のピンク色の果皮の色が、ワインに反映されていますね。
で、これは素晴らしく美味しいです。
混じり気のないピュアで自然な風味は、マルサン葡萄酒ならでは。
ブドウの果皮由来のほのかな渋みと、しっかりとした果実のグリップ感が独特の味わいを醸し出しています。
プロのトロンボーン奏者の顔も持つオーナーの若尾さんは、やっぱり芸術家です。
この独特感は、なかなか出せないですよね。
ワインもデラウマ!
Nov. 14
I cooked dinner, Mizutaki-Nabe.
I took a chicken soup from the morning.
I boiled chicken bones for eight hours and got a thick white broth.
The starts were,
Oysters
Maguro Sashimi
Mizutaki-Nabe was outstanding!
I chose Koshu wine made in Katsunuma
Marusan Winery Kamoshi-Koshu 2020 1800 yen
I bought this one at the winery in this month.
It is made from 100% Koushu grown in Yamanashi and macerated with grape skins and seeds.
It is a Koshu Orange Wine.
The pink color skin of Koshu grape made a bright color orange wine.
The taste is very nice.
I felt rich fruits, nice acidity and very comfortable light tannins.
It is a really pure, natural and unique style Koshu wine.
I love this one!
Marusan winery is great!