8/27
夕刻、散歩の途中、夕日がきれいでした。
今日は休肝日。
8/28
暑い。。。
お料理当番。
マグロ、ホタテ、アヴォカド、ケールのブルスケッタ
パエリア風炊き込みご飯
この料理を作るたびに申し上げますが、ワタシは米は炊く派です。
日本人なら米は炊け。(個人の感想です)
米は炊く方が、美味しい。(個人の感想です)
1本目 北海道中央葡萄酒 北ワイン ケルナー 2019 2,800円
余市・木村農園で収穫されたケルナー100%で仕込まれています。
辛口ワインですが、初めケルナーの甘いアロマとフレーバーを感じます。
その後、しっかりとした酸味が甘みにかぶり、トロピカルフルーツの香りも感じます。
ピュアで透明な口当たり。穏やかなミネラル感もいい感じです。
さすが、木村さんのブドウです。なんか余裕を感じます。
実に良いケルナーですね。
2本目 北海道中央葡萄酒 北ワイン ピノ・ノワール ロゼ 2019 3,200円
ロゼも余市・木村農園で収穫したピノ・ノワール100%。
木村さんは余市でピノ・ノワールを一番初めに栽培した農家の一人。
その後、現在に至るまで余市のピノ・ノワール栽培の第一人者として知られます。
これはセニエ製法で作られたロゼワイン。
赤ワインの製造途中で抜き取った果汁で仕込まれています。
フレッシュなアロマ、チャーミングな赤いベリー系の果実の風味、ほのかな酸と程よいミネラル感。
上等なロゼワインの魅力が詰まっています。
今日のパエリア風炊き込みご飯に、ピタッとはまりました。
Aug. 27
I saw the beautiful evening sun on my walking.
No Wine Day
Aug. 28
I cooked dinner.
Bruschetta Tuna, Scallop, Avocado, Kale and Tomato
Steamed Paella
Very good!
1st Hokkaido Chuo Budoshu Kerner 2019 2800 yen
It is made from 100% Kerner grown in Kimura Vineyard in Yoichi Hokkaido.
It is a dry type white wine but I felt some sweet aroma and flavor at first.
Then sharp acidity climbed on the flavor and some tropical fruits flavor came up.
The style is very pure ad clean.
I also felt nice minerals.
I was sure again that Kimura Vineyard grows only very fine grapes.
2nd Hokkaido Chuo Budoshu Pinot Noir Rose 3200 yen
It is made from 100% Pinot Noir grown in Kimura Vineyard in Yoichi Hokkaido, too.
Mr. Kimura is the pioneer of Pinot Noir cultivation in Yoichi.
He has been the leading person of Pinot Noir in Japan.
It is made from the removed grape juice along the way to produce the red wine.
I felt very fresh aroma, charming red berries, nice acidity and light-comfortable tannin.
It has the all tastes of the premium rose wine.
It was very good for the steam paella today!