6/11
休肝日
6/12
江ノ島にあがった天然の真鯛と真鯵をゲット。
他のお刺し身も買って手巻き寿司にします。
真鯛は鮮度抜群。
目玉も白身も透き通っています。
贅沢な手巻き寿司。
ウニ、美味しい!
1本目 酒井ワイナリー まぜこぜワイン 白 NV 1,870円
山形・赤湯の自家葡萄園で栽培した白ワイン用のブドウを全種類使ったワインです。
シャルドネ、甲州、リースリング、デラウエアをそれぞれの仕込んだ上澄みの残りを全部混ぜて、
落ち着かせた後、もう一度上澄みだけを仕込んでいます。
キレイな果実味、伸びる酸、しっかりとしたボディも感じます。
これ、お茶目な名前に似合わぬ、しっかりとした本格的なワインです。
健全なブドウから真面目に造ったワインの美味しさがあふれ出ます。
とても良いワインですね。
2本目 ヴォータノ ワイン 洗馬-K4 ピノ・ノワール 2018 4,000円
長野・塩尻の洗馬地区の自家葡萄園で栽培したピノ・ノワールを野生酵母で仕込んだワイン。
オーナーの坪田さんは、ココファームでワイン造りを学んだとのことで、味わいにもココっぽさを感じます。
やや枯れた色合いですが、フレッシュなベリー系の果実味がいっぱい。
穏やかな味わいを引き締めるやや苦みを感じるほどのミネラル感。
いわゆる薄旨系のピノ・ノワール。味わうほどにブドウの旨味を感じます。
これも、とても良いワイン。手巻き寿司にぴったりでした。
Jun. 11
No Wine Day
Jun. 12
I got very fresh local fishes.
Then I cooked Temaki-Sushi.
Very good!!
1st Sakai Winery Mazekoze Wine White NV 1870 yen
It is made from all grape varieties grown in the estate vineyards in Akayu Yamagata.
After they produces the first wines, which are Chardonnay, Koshu, Delaware and Riesling, this one is produced by left over wines.
I felt fresh fruits, nice acidity, rich body and fine minerals.
Even though the produce method is unique, the quality is very fine.
It is a good sample that fine grapes and decent wine making go to a very fine wine.
Tasty!
2nd Votano Wine Seba-K4 Pinot Noir 2018 4000 yen
It is made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyards in Shiojiri Nagano.
It is made by wild yeast with very low level sulfur.
I felt some of “BIO” wine taste.
Even though it has a mature color, the taste is fresh and charming.
I felt a lot of red berries and strong minerals.
It is a very fine Pinot Noir.
It was very good for Temaki-Sushi today.