6/8
休肝日
6/9
一気に気温が上昇。体がついていけません。
特に朝のランニングが辛い。もうヘロヘロ。
1本目 リューボー ソーヴィニヨン 2018 1,580円
昼間30度超えの暑さで、きりっと引き締まったワインが飲みたくなり、これを抜きました。
ロワール河の河口付近で、自然農法で栽培したソーヴィニヨンブラン100%で仕込まれた白ワイン。
新鮮なアロマ、キレキレの柑橘系系の果実味と酸に、すっきりとしたミネラル感があふれます。
爽快なこと、これに勝るものなし。って感じで美味しいです。
2本目 マルキドボーラン ピノ・ノワール 2018 1,100円
赤もすっきり飲みたいと思って、このマルキのピノ・ノワール。
新鮮な果実味、赤いベリー系の柔らかな酸、穏やかなタンニンとサラリとした口あたり。
南のピノとは思えぬ冷涼感があふれます。
もちろん、きりりと冷やして飲みました。
夏は冷やして赤ワイン、です。
Jun. 8
No Wine Day
Jun. 9
Suddenly, the temperature rose in Tokyo.
It was so stifling.
Especially, my morning running was very hard.
1st Lieubeau Sauvignon 2018 1580n yen
Because it was a so hot day, I wanted to taste a refreshing white wine.
Then I opened this one.
It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in the downriver area of Loire by sustainable method.
I felt fresh aroma, pure fruits, nice citrus and fine minerals.
It was so cool and refreshing.
2nd Marquis de Beau Rond Pinot Noir 2018 1100 yen
Also, I wanted taste some fresh red wine.
This one is so cool and fresh.
It is made from 100% Pinot Noir grown in the vineyards close to the sea in Languedoc.
I felt charming red berries, nice acidity, light tannin and cool mouthfeel.
The style was very cool, light and fresh.
Of course, I tasted it very chilly.
Keep red wine cold in summer time!