6/3
今日は一日、部屋にこもって仕事の後、前菜のプレートだけお料理を担当。
プロシュート、サーモン、アボカド、チーズ、ナッツ、ドライフルーツ
これ、最近のお気に入りです。
1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨンブラン 2019 870円
6月のジメジメ感対策に、我が家ではこのソーヴィニヨンブランが欠かせません。
スキッ!シャキッ! とした爽快な飲み口。
いつ飲んでも満足度の高いワインです。
2本目 ドメーヌ クラマン ルージュ 2015 1,150円
フランスで人口4番目の大都市トゥールーズ近郊のフロントン地区産の赤ワイン。
カベルネソーヴィニヨン、メルロー、シラーと地元品種のネグレットで仕込まれています。
心地よいベリー系の果実味、キレイな酸、穏やかなタンニン。
口当たりは軽やかで、とてもチャーミングな飲み口です。
久しぶりに飲みましたが、やっぱ美味しい。
Jun. 3
After the working all day long at my job room, I cooked a starter plate.
It’ s my favorite cook recently.
1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2019 870 yen
I like this Sauvignon Blanc especially in this damp season.
The taste is so refreshing.
I like the fresh fruits, fine acidity and nice minerals.
The taste is so clean!
2nd Le Domaine de Clamens 2015 1150 yen
It is made from Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah and Negrette grown in Toulouse, which is the number 4 big city in France.
I felt charming berries, good acidity and soft tannin.
The mouthfeel was so comfortable.
I was sure again it was so nice red wine.