5/28
休肝日
5/29
お料理当番。
プロシュート、ホタルイカのマリネ、チーズ、ナッツ&ドライフルーツの盛り合わせ
エビ、ホタテ、アサリとキノコのペンネグラタン
今日のグラタン、エビとホタテをごっそり入れました。
とっても美味しかったです。
1本目 カミノ・イベリコ ヴィウラ 2018 1,320円
スペイン・リオハ産のヴィウラ100%で仕込まれた白ワイン。
すっきり爽やか系です。
今日は暑かったので、きっちり冷やして飲みたかったのですが、ちょっと冷えがたりません。
冷凍庫にいれて急速冷却をしたのですが、うっかり冷やしているのを忘れてしまいました。
フラッペ状に凍っています。
試しに飲んでみたら何とこれがすごく美味しい。
凍っていてもしっかりとフルーツの風味が広がります。
バランスの取れた懐の深いピュアなワインです。
2本目 カミノ・イベリコ テンプラニーヨ 2018 1,320円
赤は普通に低めの温度で飲みました。
ベルー系の赤い酸、じゅくっとした果実味に、柔らかな渋みが心地よく釣り合います。
これもバランスのよいワインです。
味わいは、サラリと冷涼系。酸がとてもいい感じ。
昔のリオハの濃厚なスタイルとは真逆な、チャーミングな赤ワインです。
May 28
No Wine Day
May 29
I cooked dinner.
Prosciutto, Marinated Hotaruika, Cheese, Nuts & Dry Fruits.
Seafood & Mushroom Gratin
Very good!
1st Camino Iberico Viura 2018 1320 yen
It is made from 100% Viura grown in Rioja Spain.
The style is crisp, pure, fresh and fruity.
Because it was a hot day, I wanted to taste this one chilly.
But it is not enough cold.
I put the bottle into the freezer.
Then I forgot it.
The bottle became a wine frappe.
Then I tried the frappe.
I was surprised that it was very nice.
You can taste this one by ice temperature.
2nd Camino Iberico Tempranillo 2018 1320 yen
It is made from 100% Tempranillo grown in Rioja Spain.
I tasted this one with cool temperature.
I felt fresh aroma, charming red berries, good acidity and light tannin.
The style was very cool and elegant.
It is quite different from the old big Rioja red.
Tasty!