居酒屋メニュー

2/27

休肝日

 

 

2/28

プチお料理当番。

今夜は我が家で「居酒屋メニュー」と呼ぶ夕食です。

冷蔵庫の残り物に、お刺し身など簡単なメニューを加えたもの。

 

 

 

 

ワタシは本マグロ、ヒラメ、ヤリイカのお刺し身と、焼き鳥を作りました。

 

 

 

 

 

美味しかったです。

 

 

 

 

1本目 ベルクール シャルドネ 2018  1,110円(税込 1,210円)

このシャルドネは、マルキドボーランの上級版のリラックワイン・オリジナル。

マルキのシャルドネがステンレスタンクで貯蔵するのに対して、これは一部樽貯蔵をしています。

樽の風味が浮くことは全くなく、上品でふくよかな味わい。

なんか高いブルゴーニュの白みたいな味わいです。

いや、これ、ほんとよ。

 

 

2本目 コロレード サンジョベーゼ 2017  1,280円(税込 1,408円)

イタリア・モリーゼ州の自家ブドウ園で無農薬栽培したサンジョヴェーゼ100%で仕込まれた赤ワイン。

これ、実に口あたりがなめらかです。

例の、フワっとして、ツルンとした味わいです。

しっかりとした果実味と上品な酸、継ぎ目のないまろやかな渋み。

比較的濃厚なスタイルですが、押しつけがましさが一切ありません。

非常によいワインだと思います。

 

 

 

Feb. 27

No Wine Day

 

 

Feb. 28

I cooked a part of dinner.

 

Sashimi

 

Yakitori

 

And I ate some leftovers.

 

 

1st Bellecourt Chardonnay 2018  1100 yen + tax

This one is upper class of Marquis de Beau Rond Chardonnay in Relax Wine Original.

Marquis de Beau Rond doesn’t use a oak cask.

A part of Bellecourt Chardonnay is matured in a small oak cask.

I felt an elegant cask nuance, rich fruits, fine acidity and nice minerals.

I think the style is similar some fine Burgundy white wine.

You’d better believe it.  

 

 

2nd Collorade Sangiovese 2017  1280 yen + tax

It is made from 100% Sangiovese grown in the estate vineyards in Molise Italy by natural farming.

It is a truly elegant Italy red wine.

I felt dense fruits, charming acidity, seamless tannin and very long after taste.

The style is full-bodied but really elegant.

Tasty! Tasty!