12/14
休肝日
12/15
近所の鶴見川沿いを散歩中、見事なグラデーションを見せる紅葉を見つけました。
今年はここ数年の中で、一番紅葉の色づきが良いそうです。
きれいです。
今夜は、町田の某トラットリアで夕食。
いつもは早い時間から満席になる人気のお店なんですが、今日はなんとワタシたち以外はほぼノーゲスト。
やはり、新型コロナ第3波の影響が強く出ているようです。
初めは名物の、こぼれスパーリング。
こちらワインの持ち込み可。持込み料1本1,500円で、オーストリアのビオワインを2本持ち込みました。
これ、先日多摩ニュータウンのリカーモリサワさんのおすすめで買ったやつ。
これは上等なワインです。
とろりとした自然な風味と、ピュアな酸味があふれる見事な味わい。
実に、実に美味しいです。
お料理もとても美味しかったです。
このあと、飛び切り美味しいプロシュートのピッツァと、黒毛和牛のステーキをいただきましたが、画像を撮り忘れました。
新型コロナに負けずに、十分に注意を払ってレストランでの食事も続ける所存です。
なにも飲食店だけがコロナのリスクではないと、ワタシは思うので。。
Dec. 14
No Wine Day
Dec. 15
I saw beautiful autumn leaves while a walk.
They say you have the best autumn leaves in these years.
I went to Machida and had a nice dinner at my favorite Italian restaurant.
Because here is a very popular restaurant, there are many guests usually.
But there was no guests except us tonight.
COVID makes such terrible situation.
Anyway, I enjoyed nice dishes as usual.
The restaurant accepts BYO.
I brought two bio Austria bottles.
I bought them at Liquor Morisawa last week.
I am sure again the wine shop recommend only super nice wine.
It was a excellent dinner.
Thank you very much!