カミノ イベリコ

11/11

今日は独身の日って言うらしいですね。

何故かチキンライスが食べたくなって、お昼に作ってみました。

 

 

冷凍した白米のご飯が無くて冷凍の栗ご飯を使ったのですが、これが非常に美味しくてびっくりでした。

 

 

 

 

1本目 カミノ イベリコ ヴィウラ 2019  1,380円 + 税

スペイン・リオハ産の白ワイン。

ヴィウラ100%で仕込まれたフレッシュな飲み口。

ヴィウラはカーヴァでよく使うマカベオの別名です。

この品種、普通は酸が強くてあっさりとした味わいが特徴だと思いますが、これはたっぷりとした果実の風味があふれます。

ピュアな味わい、美味しいです。

そういえば最近、これよく飲んでるなあ。

 

 

2本目 カミノ イベリコ テンプラニーリョ 2019  1,380円 + 税

赤はリオハ産テンプラニーリョ100%を低温発酵で仕込んでいます。

フレッシュな赤いフルーツ、ピュアな酸味に、さらりとした口当たり。

昔の重厚長大な味わいのリオハの赤を知る者としては、こんなチャーミングなリオハがあるんだと最初は驚きました。

最近はこれも良く飲んでいるので驚きませんが、これ美味しいです。

 

 

Nov. 11

I cooked a chicken rice at lunch.

 

Good!

 

 

1st Camino Iberico Viura 2019  1380 yen + tax

It is made from 100% Viura grown in Rioja Spain.

Viura is the same grape variety of Macabeo, which is used for producing Cava.

Usually, this grape becomes a poor table wine.

However, this one has a very good quality.

I felt rich fruits, nice citrus and fine minerals.

The taste is really pure and natural.

I like this one very much.

 

 

2nd Camino Iberico Tempranillo 2019  1380 yen + tax

The red is made from 100% Tempranillo grown in Rioja, too.

All of Rioja red wines used to be a very dark and heavy style, I remember.

However, this one is a very fresh and elegant style.

I felt charming red berries, natural acidity and mild tannin.

I often drink Camino Iberico at mu home recently.