4/24
休肝日
4/25
お料理当番
天然ヒラメのカルパッチョ、フルーツカクテル添え
グリーンサラダ
黒毛和牛モモ肉のステーキ
赤身のモモですが、柔らかくてデラウマ。
和牛は赤身が一番だと思います。
1本目 山崎ワイナリー ソーヴィニヨンブラン フォレスト 2018 4,520円 + 税
もうこれは抜群に美味しいソーヴィニヨンブランです。
世界のどこに出しても、引けを取らないと思う。
この厚みがあって優雅な果実味、きれいに伸びるエレガントな酸と抜群のミネラル感。
ロワールのすごく高いソーヴィニヨンブランと比べてみたい。
これ、最近の一年を振り返っても、一番のソーヴィニヨンブランです。
2本目 グランポレール 余市ピノノワール 2017 4,600円 + 税
サッポロビールから限定発売されたピノノワールです。
余市の弘津さんの畑収穫のピノノワールで仕込んでいます。
淡い色と味わいの中に、しっかりとした酸と、奥にピノのチャーミングな味わい。
アルコール度数が13%と、余市のピノにしてはちょっと上げすぎだと個人的には思います。
ブドウの筋がとてもいいので、将来楽しみだと思います。
Apr. 24
No Wine Day
Apr. 25
I cooked dinner.
Hirame Carpaccio with Fruits Cocktail
Green Salad
Wagyu Beef Steak
Very good!
1st Yamazaki Winery Forest Sauvignon Blanc 2018 4520 yen + tax
I think it is the best Sauvignon Blanc in Japan I have ever tasted.
It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in the estate vineyard in Mikasa Hokkaido.
I felt outstandingly rich-elegant fruits, tremendously excellent acidity and fabulously fine minerals.
It is my best Sauvignon Blanc in these years, for me.
I want to compare this with some super expensive Loire Sauvignon Blanc.
2nd Grande Polaire Yoichi Pinot Noir 2017 4600 yen + tax
It is made from 100% Pinot Noir grown at Hirotsu Vineyard in Yoichi Hokkaido.
Even though the color and taste is very light, I felt good acidity and charming red berries.
I think 13% alcohol degree is too much high in this area.
I suppose too much technic the winery used.
Because I could see the very fine grapes, this wine has a big potential, I think.