3/19
休肝日
3/20
お彼岸です。
近所のソメイヨシノの開花が始まりました。
1本目 ラ オブラ ヴィウラ ムスカ 2015 980円 + 税
スペイン産のヴィウラ種とムスカ種で仕込まれた白ワイン。
別名、マカベオとマスカットですね。
長く、新宿西口の外資系高級ホテルのバーラウンジのハウスワインでした。
程よい熟成感と豊かな果実味、酸もしっかり。
美味しいです!
2本目 ラ オブラ ガルナッチヤ 2016 980円 + 税
赤はスペイン産のガルナッチヤ100%で仕込まれています。
別名は、グルナッシュ。
しっかりとしたタンニンと、密度の高い果実味。フルボディのワインですが、飲み口はサラサラ系。
食事が進む系の赤ワインです。
さすが、あのホテルで長くハウスワインを務めたクオリティですね。
Mar. 19
No Wine Day
Mar. 20
The cherry blossoms have started blooming.
1st La Obra Viura Muscat 2015 980yen + tax
It is made from Viura (Macabeo) and Muscat grown in Spain.
It used to be the house wine of Park Hyatt Tokyo.
I felt good mature nuance, rich fruits and elegant acidity.
Tasty!
2nd La Obra Garnacha 2016 980 yen + tax
It is made from 100%Garnacha grown in Spain.
I felt good tannins, dense fruits and fine acidity.
Even though it is a full-bodied red wine, the taste is cool & elegant.
The style is very good for foods.
I know why Park Hyatt Tokyo chose this one.