本日のカワセミ

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今日はお休み。

散歩の途中、今日もカワセミに会いました。

珍しく木の枝に止まっています。

 

 

そこから、小川に向けて急降下!

目にも止まらぬ速さで、小魚をゲット。

凄い!

 

 

お料理当番は、手抜きモード。

ホタルイカの刺身

 

 

マグロとアボカド、長芋のタルタル

 

 

グリーンサラダ

 

 

鯵の塩焼き

 

 

手抜きでも美味しい。

 

 

 

 

1本目 ルバイヤート 甲州樽貯蔵 2018

キリッと引き締まったドライな甲州。

甲州って、こういう風に造るんだよ、ってオーナー醸造家の大村さんが語りかけているように感じます。

実にふくよかで、きれいな甲州です。

 

2本目 ルバイヤート ルージュ樽貯蔵 2016

長野塩尻産のメルローで仕込まれたルバイヤートの看板ワインです。

県をまたぎますが、ルバイヤートでは大昔から塩尻の農家さんと契約をしてメルローを栽培し、素晴らしい赤ワインを造り続けています。

赤い酸味と、きめ細やかタンニンがとても心地よく、すすーっと喉を通ります。

いいワインだなあ。しみじみと美味しいです。

 

 

Jan. 23

It was a day-off today.

I walked around the creek near my home and found an Alcedo, as well.

So cute!

 

I cooked dinner.

 

Hotaru-Ika

 

Maguro Tartar

 

Green Salad

 

Grilled Aji

 

Nice!

 

1st Rubaiyat Koshu Barrel Matured 2018

It is a very clean and crisp Koshu.

I think it is a very good sample for all Koshu wines.

I am sure again Rubaiyat is a special winery.

 

 

2nd Rubaiyat Rouge Barrel Matured 2016

It is the flagship red wine of the winery made from Merlot grown in Shiojiri Nagano.

I felt fine aroma very elegant fruits and smooth tannin.

It is a typical style of fine Merlot wine in Japan.

Tasty!