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今日はお休み。
散歩の途中、今日もカワセミに会いました。
珍しく木の枝に止まっています。
そこから、小川に向けて急降下!
目にも止まらぬ速さで、小魚をゲット。
凄い!
お料理当番は、手抜きモード。
ホタルイカの刺身
マグロとアボカド、長芋のタルタル
グリーンサラダ
鯵の塩焼き
手抜きでも美味しい。
1本目 ルバイヤート 甲州樽貯蔵 2018
キリッと引き締まったドライな甲州。
甲州って、こういう風に造るんだよ、ってオーナー醸造家の大村さんが語りかけているように感じます。
実にふくよかで、きれいな甲州です。
2本目 ルバイヤート ルージュ樽貯蔵 2016
長野塩尻産のメルローで仕込まれたルバイヤートの看板ワインです。
県をまたぎますが、ルバイヤートでは大昔から塩尻の農家さんと契約をしてメルローを栽培し、素晴らしい赤ワインを造り続けています。
赤い酸味と、きめ細やかタンニンがとても心地よく、すすーっと喉を通ります。
いいワインだなあ。しみじみと美味しいです。
Jan. 23
It was a day-off today.
I walked around the creek near my home and found an Alcedo, as well.
So cute!
I cooked dinner.
Hotaru-Ika
Maguro Tartar
Green Salad
Grilled Aji
Nice!
1st Rubaiyat Koshu Barrel Matured 2018
It is a very clean and crisp Koshu.
I think it is a very good sample for all Koshu wines.
I am sure again Rubaiyat is a special winery.
2nd Rubaiyat Rouge Barrel Matured 2016
It is the flagship red wine of the winery made from Merlot grown in Shiojiri Nagano.
I felt fine aroma very elegant fruits and smooth tannin.
It is a typical style of fine Merlot wine in Japan.
Tasty!