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今年になってから家の近くの小川を散歩すると、必ずカワセミに出会います。
100%います。雄雌(たぶん)2羽います。
セミオとセミコと名前を付けました。
この子は、セミオ(たぶん)。超かわいいです。
いよいよ、望遠のついたごっついカメラが欲しくなりました。
今日はお料理当番。
天然カンパチとミズダコのカルパッチョ
グリーンサラダ
宮城県産黒毛和牛のステーキ 柚子ワインソース
うーん、黒毛和牛おいしい。
1本目 濱田ヴィンヤード バッカス 2018
北海道・三笠の新しい葡萄園から届いたサンプルです。
先月20日に飲んだ「濱田ヴィンヤード ブラン 2018」には、そのクオリティーの高さに驚愕を覚えましたが、このバッカスも素晴らしい。
瑞々しいピュアなフルーツ感、心地の良い酸とエレガントなミネラル感。
バッカスって、こんなに美味しいんだっ! と飛び上がりそうになりました。
わずか556本の生産本数。
シャルドネとソーヴィニヨンブランで仕込まれたブラン2018 は、さらにわずかで250本だけ。
どちらも記念すべきファーストヴィンテージ。
なんとドクター濱田さん、カーヴドリラックス用に各12本キープしてくれているそうです。
もうすぐ入荷します。うふふのふ。
2本目 メゾン ユイ T4 キャンベルアーリー 2018
こちらも北海道・余市の新しいワイナリーが仕込むワインです。
葡萄園の前のオーナーが育てた古木のキャンベルアーリーをきわめて丁寧に醸造。
ブドウ品種特有の甘いアロマは上品に抑えられ、なにか妖艶な香りが沸き上がります。
酸もしっかりとしていて、キャンベルアーリーとは思えぬ落ち着きがあります。
アルコール度数は8%。
ブドウをいじらず、添加物には一切頼らずに仕込まれたって、それがよくわかる自然な味わい。
うん、面白い。大変ユニークなワインですね。
はい、ワタシ、これ好きです。
こちらも近く店頭に並ぶ予定です。
Jan. 16
I have seen Alcedo birds at the creek near my home.
I could absolutely find them.
So cute!
I want to buy a telecamera.
I cooked dinner.
Kanpachi and Mizutako Carpaccio
Green Salad
Wagyu Beefsteak Yuzu-Wine Sauce
1st Hamada Vineyards Bacchus 2018
I received this white wine from a new vineyards in Mikasa Hokkaido.
I tasted Chardonnay-Sauvignon 2018 sent by the same winery last 20th December.
I was deeply surprised at the high quality.
Also, this Bacchus is amazing!
It is an outstandingly fine Bucchus.
I love this very fine aroma, tremendously pure fruits, super comfortable acidity and minerals.
It is the first vintage of the winery.
Only 556 bottles were produced.
We will soon receive 12 bottles of this Bucchus.
2nd Maison Yui T4 Campbell Early 2018
It is produced by a new winery in Yoichi Hokkaido, too.
Cambell Early is not often used for wine making, because the grape has too much sweet aroma.
However, this one has very moderate and elegant aroma, nice acidity and minerals.
The winery doesn’t use too much technic for wine making.
The taste is very pure and natural.
It is very unique style red wine but I like this one very much.