12/24
今日はこの時期、毎年恒例の我が家の「鶏を焼く日」です。
年々規模を縮小し、今年は日程の問題から開催が危ぶまれましたが、このペログビワイン日記のコアな読者の斉藤さんから先日「今年の鶏を焼く日はいつですか?」とdaimajoさまに質問があり、本人やる気になりました。
今日は、ワタシはお仕事だったのでお料理ができませんでした。
前菜を含めて全部daimajoさまのお料理です。
マグロのタルタル
小海老のサラダ
鶏は皮目がパリパリに上手に焼きあがりました。
鶏のお腹には、銀杏がたっぷり。
大変よくできました。
とても美味しいかったです。
昨年は作製を見送った「鶏を焼く日ケーキ」も今年は復活。
スポンジからdaimajoさまの手作りです。
美味しいです。
あ、ワインでしたね。
ヤラヴァレーのソーヴィニヨンブランと、ブルゴーニュのマルサネを抜きました。
ワインも上等、おいしゅうございました。
お料理ご苦労様でした。
Dec. 24
It was the annual “The Roast Chicken Day” in my home.
I don’t know the reason why we cook chicken in this season.
Year by year, the party scale become smaller, but we kept the event.
Because I had to work today, I couldn’t cook.
Daimajo-sama cooked all the dishes.
Maguro Tartar
Shrimp Salad
The chicken roasted up very well.
Delicious!
We tasted Yarra Velley Sauvignon Blanc and Burgundy Marsanny.
They were very good.
Daimajo-sama skipped baking a cake last year but she baked a strawberry cake in this year.
Delicious!!
We enjoyed “The Roast Chicken Day”.
Good job!