9/11
東京は猛暑が続きます。
今日は休肝日の予定でしたが、中止になりました。
1本目 パラッツィ カタラット 2018 860円 新入荷
イタリア・シチリア島からの新入荷。
地元品種のカタラットで仕込まれたフレッシュな白ワイン。
みずみずしいアロマと澄んだ果実味、ピュアで透明な味わいが印象的。
これは掘り出し物。すごく美味しい。
その辺で売ってる安いワインとは、絶対違うとワタシは思います。
2本目 パラッツィ ネロダーヴォラ 2018 860円 新入荷
赤もシチリアの地元品種のネロダーヴォラで仕込まれています。
このブドウ、普通はフルボディタイプの重口ワインに仕上がりますが、これはエレガントな冷涼系。
赤と黒のベリー系の果実味に、僅かな苦味をともなうミネラル感。
これもとっても美味しいです。
コスパ、本当に抜群だと思います。
Sep. 11
W have kept unbelievably hot days in Tokyo.
I was going to have a No Wine Day but I couldn’t.
1st Palazzi Catarratto 2018 860 yen
It is a new arrival from Sicilia in Italy.
It is made from 100% Catarrato, a local grape variety.
I felt very fresh aroma, crispy fruits, fine acidity and nice minerals.
The style is very clean and natural.
It is quite different from ordinary cheep wines we often find, I think.
Very good!
2nd Palazzi Nero D’Avola 2017 860 yen
The red is made from 100% Nero D’Avola grown in Sicilia.
The grape normally becomes dark and full-bodied high alcohol wine.
But it is quite different from the normal style.
It is a really cool and elegant red wine.
I felt charming black fruits like a black cherry or plum, slight bitter & spice and good minerals.
I think, it has a super high cost performance.