パラッツィはイタリアのマルキドボーラン?

8/18

台風が通過した後の暑さは、また格別ですね。

厳しいです。

 

 

1本目 パラッツィ カタラット 2018 920円 新入荷

イタリア・シチリア島から届いた新入荷ワイン。

地元品種のカタラット種100%で仕込まれています。

イタリア産のシンプルな辛口ワインは1000円以下でもたくさんありますが、このワインは明らかにプラスアルファのクオリティがあります。

みずみずしい果実の風味、はつらつとした酸、しっかりとしたミネラル感。

混じり気のないピュアで自然な口当たり。

ワタシが白ワインに欲しいと思う味わいが全部あります。

まるでイタリアのマルキドボーランですね、これは。

大、大、大のおすすめです。

 

 

2本目 パラッツィ ネロ ダーヴォラ 2017 920円 新入荷

赤は、ネロダーヴォラ100%で仕込まれたいます。

この品種もシチリアでよく栽培されている地ブドウです。

普通ネロダーヴォラは、濃厚なフルボディタイプに仕上がることが多いのですが、これはさらりとした口当たりのすっきり系。

ブラックチェリーやプラムを思わせる黒いベリー系の熟した果実の風味。柔らかなタンニンに僅かなブラックペッパーのようなスパイス感がアクセントになっています。

良―く冷やして美味しいタイプの赤ワインです。

そういえば、ちょっと濃い赤ワインには、必ず氷を入れて飲むdaimajoさまが、そのまま普通に飲んでいます。

滅多にワインを誉めないdaimajoさまが「これ、おいしいじゃん。」とおっしゃっています。

驚きました。

さすがは、イタリアのマルキドボーラン。

大ヒットするかも? ですね。

 

 

 

Aug. 18

After the big typhoon passed, it was a terrible hot day today.

 

1st Palazzi Catarratto 2018 920 yen  New Arrivals

It is new arrivals from Sicily Italia.

It is made from 100% Catarratto, which is a local grape in the island.

You can find a lot of simple style Italy wines under 1000 yen.

However, this one absolutely has an additional high quality, I think.

I like fresh fruits, nice acidity and fine minerals.

The taste is very clean and natural.

It has all of the tastes that I want for daily white wine.

I think it is a kind of Marquis de Beau Rond in Italy.

 

 

2nd Palazzi Nero D’Avola 2017 920 yen  New Arrivals

The red is made from 100% Nero D’Avola grown in Sicily.

Nero D’Avola is a local grape in south Italy.

The grape ordinary becomes the dark and full-bodied style.

However, it is a light, cool and elegant style red wine.

I felt floral ripe black cherry and plum fruits flavors with a hint of spice.

I also felt soft tannins, gentle acidity.

I tasted this with the near ice temperature.

It was very, very tasty!!

I think it is a kind of Marquis de Beau Rond in Italy, too.