3時間半の草むしり、もうへろへろ

7/27

休肝日

 

 

7/28

今日はオフ。朝、6時に起床。

雨が上がるのを待って庭の草むしり。

 

 

旅行もあって一週間放置しただけですが、もうスギナが伸び放題。

3時間半の作業で、へろへろ、汗だく。

 

 

休憩後、近所の王将で昼から生ビール。

 

 

労働のあとのビールはうまいです。

 

で、さくっとお料理当番で早目の夕食。

 

近所のスーパーで買ったお刺身

 

 

なんちゃってペンネ・アラビアータ

 

 

daimajoさまがだいぶ前に作った煮込みハンバーグの残りをリメイクしました。

さくっと作ったわりには、まあまあ美味しかったです。

 

 

 

1本目 テニメンティ シヴァ リボッラ ジャッラ2018 2,000円

好評発売中の「主に新入荷の自然派ペログビセット」で購入。

 

北イタリア・フリウリ産のリボッラ ジャッラ100%で仕込まれています。

午前中、草むしりで大量の汗をかいたので、この極めつけのミネラル感と酸をもつワインを選びました。

うーん、美味しい。飲むほどに体がよみがえっていく感じ。

よーく冷やして、暑い日に飲むには最高です!

 

 

2本目 テニメンティ シヴァ レフォスコ 2017 2,000円

赤も冷涼感の強いこのワイン。

レフォスコは北イタリアの地ブドウです。

強い酸を持つのが特徴。

このテニメンティ シヴァのレフォスコは、豊かな酸をたっぷりとしたフルーツ感が包み込むとてもバランスの良い味わい。

さらっとした口当たりも嬉しいです。

これも、よーく冷やして飲みました。

冷やして飲んで美味しい赤ワインのお手本のようなワインです。

ああ、うまい。。。

 

 

 

Jul. 27

No Wine Day

 

 

 

Jul. 28

It was a day off.

I wake up at 6:00 a.m. and weeded my garden.

I haven’t weeded for only one week but the garden has a lot of ugly weeds.

I battled the weeds for 3 hours 30 minutes.

 

Then I went to Gyoza-no-Osho and drank a jug of beer.

 

Then I cooked a small dinner.

 

Sashimi

 

Gratin

 

 

Not so bad.

 

 

1st Tenimenti Civa Ribolla Gialla 2018 2,000 yen

It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Friuli Italy.

I sweated a lot by the weed and lost a lot of minerals.

Then I chose this white wine that has a lot of minerals tastes.

It was so tasty.

The chilly white wine made my body refresh.

Very, very good!

 

 

2nd Tenimenti Civa Refosco 2017 2,000 yen

The red is a very cool style, too.

Refosco is a local grape variety in north Italy and has very high acidity.

This Refosco has also very rich fruits and fine minerals.

I tasted it with very cool temperature.

Tasty! Tasty!

I am sure that this red wine is very good for summer drinking.