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お料理当番。
キハダマグロ、真鯛、ミズタコのカルパッチョ
グリーンサラダ
大山鶏の香草焼き
大山鶏、すごく美味しい!
1本目 ヴィニュロン デュ パレ ミュスカデ ド セーヴルエメーヌ シュールリー レ ロッシュ ブランシェ 2017 1,380円
ついつい名前の長さに気をとられてしまいますが、このミュスカデはとても美味しいです。
上質なミュスカデの生産地であるパレ地区の若手栽培家が集まって造るワインです。
大量生産型のミュスカデとは、全然違います。
澄んだ混じりけのない豊かな果実味に、しっかりとした酸とミネラル感。
このミュスカデ、大好きです。
2本目 フレデリック マニャン コトー ブルゴーギニヨン 2015
鶏が上手に焼けたので、ブルゴーニュが飲みたくなりました。
新元号制定のお祝いで、4月2日に抜いたマニャンのヴォーヌロマネに良く似ているような気がします。
香りの強さ、スケール感、味わいの繊細さは、もちろん違いますが、これ、充分に美味しいです。
鶏のローストだったら、これの方がいいかも。
コスパと満足度の高いブルゴーニュです。
Apr. 9
I cooked dinner.
Seafood Carpaccio
Green Salad
Roast Chicken
Very good!
1st Vignerons du Pallet Muscadet Sevre et Maine Sur Lie Les Roches Blanches 2017 1380 yen
It is a very long name wine, isn’t it?
The taste is very, very good.
I felt very clean-rich fruits, very nice citrus, tremendously fine minerals.
I love this white wine!
2nd Frederick Magnan Coteaux Bourguignons 2015
Because I cooked chicken well, I wanted to drink Burgundy red wine.
I had tasted a Vosne Romanee made by the same winery on 2nd April.
I felt some similar nuance.
Of course, the elegance, structure and richness were different.
But this one was also very nice.
It was very good for the roast chicken today.
Also, it has a very high cost performance, I think.