北海道4日目、最終日

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北海道4日目、最終日。

 

 

余市駅前から高速バスで小樽へ移動。

 

 

 

小樽駅近くにあるOSAワイナリーをアポなし訪問。

 

 

もともとワインインポーターに勤務していた長さんが、2015年に開業した新しいワイナリー。

小樽市街地にある築100年あまりの軟石で出来た倉庫を改造して作ったセラーです。

 

 

おととしの5月からカーヴドリラックスでもお取り扱いをさせていただいています。

 

 

で、残念ながら本日休業。

昨夜遅くまでイベントがあったようです。

 

 

アポなしなので、仕方がありません。

また、夏にでも来てみることにいたします。

 

 

 

新千歳空港のお寿司屋さんで、ウニ・イクラ丼。

 

 

これが、でらうま。

いや、今回の北海道は、いつになく海鮮系が大当たりです。

 

 

東京に戻って、帰宅途中に焼き鳥など。

ワインも少し(?)飲みました。

 

 

あっという間の4日間でした。

皆さん、ありがとうございました。

ワタシ、おつかれさまでした。

 

 

 

Feb. 24

I left Yoichi in the morning and arrived at Otaru City.

 

Then I visited to OSA WINERY with no appointment.

 

The cellar is rebuilt from an old house located at central Otaru.

 

Mr. Osa, the owner & wine maker, used to work in wine importers.

He started his winery in 2015.

 

Cave de Relax started selling OSA wine two years ago.

 

Unfortunately, the cellar was closed today.

It was a shop holiday.

 

 

I would like to come back here.

 

 

Then I moved to New Chitose Airport.

I had a very nice Uni-Ikura Rice Bowl.

 

 

After I came back to Tokyo.

I had a nice Yakitori dinner by the way to home.

 

Thank you!