2/12
お料理当番。
お刺身
グリーンサラダ
オージー ビーフステーキ
厚切り300gをさくっといただきました。
健康が一番です。
1本目 コロレード ビフェルノ ビアンコ 2016 1950円
イタリア モリーゼ州産の白ワイン。
有機農法で栽培したトレビアーノ、ボンビーノ、マルヴァジアで仕込まれています。
熟したメロンや白桃を思わせる果肉の厚みのある果実味と、ほどよいミネラル感が印象的。
飲みごたえがありますが、後味はさっぱりしています。
これ、とても良いワインです。
2本目 コロレード ビフェルノ ロッソ 2009 2500円
赤は10年熟成の2009年ヴィンテージ。偉大な当たり年ですね。
アリアニコとモンテプルチアーノで仕込まれた本格派ワインです。
ストラクチャーのしっかりとしたフルボディですが、有機ワインの優しさとまろやかなタンニンもあって、口当たりは極めてエレガント。
アルコール度数も13度と控えめなのがうれしい。
今日の厚切りステーキにぴったりでした。
Feb. 12
I cooked dinner.
Sashimi
Green Salad
Beef Steak
Very good!
1st Colloredo Biferno Bianco 2016 1950 yen
It is made from Torrebiano, Bonvino and Malvazia grown in Molise Italy by an organic method.
I felt rich fruits, big body and fine minerals.
The taste is full bodied but the after taste is very elegant.
I am sure it is a very fine white wine.
2nd Colloredo Biferno Rosso 2009 2500 yen
The red is ten years matured.
The vintage 2009 is a so great one.
It is made from Aalianico and Montepluciano grown in Molise by an organic method.
It has a very big structure and very good mature nuance.
I felt very elegant fruits and silky tannin and comfortable after taste.
I like the moderate alcohol degree, 13%.
It was very good for beef steak today.