12/5
富山2日目です。
初めて迎えた富山の朝。
商談後、富山市のおとなりの滑川市に向かいます。
ホタルイカの水揚げで有名なところですね。
スーパーマーケットの視察です。
わあー、この紅ズワイガニ、東京に買って帰りたい!
おっと、小さくワタシがおりました。
ショッピングモール“エール”内の“まるまん酒店”は古くからのお得意先。
カーヴドリラックス・オリジナルワインを多数お取り扱いいただいています。
あ、ここにもワタシがおりました。
いつもありがとうございます。
今後とも、どうぞよろしくお願いいたします。
滑川から富山に戻る途中、富山の銘酒“満寿泉”の桝田酒造を訪問。
一般の見学は不可なのですが、特別に蔵を見学させていただきました。
長い歴史を感じる趣きのある蔵ですね。
蔵は仕込みの真っ最中。
麹の仕込みに初めて立ち会いました。
発酵途中の醪を試飲させていただきました。
凝縮した米の旨みとほのかな甘みに、爽やかな炭酸ガスが相まって、これは実に旨し。
短い時間でしたが、本当に貴重な経験をさせていただきました。
“満寿泉”の営業担当の川田さん(右端)、同行いただいた大阪屋ショップの中田バイヤー、北陸酒販の木下さんと記念撮影。
川田さん、本日はありがとうございました!
富山駅に戻って新幹線を待つ僅かな時間で、さらに富山の地酒と新鮮なお刺身。
毎度、富山は旨いもんの宝庫と感動です。
今回もいろいろと新しいご縁をいただけた、実り多き富山訪問となりました。
皆さん、ありがとうございました!
Dec. 5
It was the second day in Toyama.
After some business meeting, I went to Namarikawa City.
I visited to several supermarkets.
Crab!
The price of the crab was less than the half in Tokyo.
I saw me.
Maruman wine & liquor shop in Shopping Mall Yell have been dealing Cave de Relax original wines for a long time.
I saw me, too.
Then I visited to Masuda-Shuzo, a very popular family owned sake brewery in Toyama.
They don’t accept a brewery tour but we were guided to the cellar in special.
It was a very nice atmosphere.
December is the peak season making sake.
All of the stuff were very busy.
I tasted a glass of young sake by the way to be alcohol from the tank.
It was tasty!
Thank you very much for the receiving our party.
Finally, I went back to Toyama Station.
While I was waiting for the Shinkansen Train, I tasted the local sake and very fine sashimi.
It was a very good business trip to Toyama.
Thank you so much again!