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大分二日目。今日は観光三昧です。
別府から国東半島をめぐります。
別府温泉発祥の地、竹瓦温泉で朝風呂。
いい湯だなあ。
国東半島の有名な石仏、熊野磨崖仏。
険しい石段を20分ほど登って、やっと到着。
大きいです。温和なお顔をしたお不動様です。
山をおりた日出町で、名物の城下カレイを食べようと料理屋さんに行きましたが、残念ながら今日は入荷がなかったとのこと。
うーん、残念。
代わりにお寿司をいただきました。
日出城跡を見学。
隣町の杵築市に入って、杵築城跡。
坂の美しい城下町ですね。
武家屋敷で、お抹茶をいただきました。
夕刻、大分空港に到着。
空港のお寿司屋さんで、城下カレイを発見。
やったー!
関アジもありました。
この握り、もうダメっ!ってくらい美味でした。
お刺身に合わせて、麦焼酎。
大分に来たら、やっぱ麦焼酎ですよねー。
いや、とても楽しい二日間の旅でした。
帰りの飛行機の中で、持参した赤ワインをくぴくぴ。
やっぱ、ワインは美味しいですわ、
Sep. 8
It was the second day in Oita.
I went sightseeing.
At first, I went to Beppu Onsen and took a nice bath at Takekoshi Onsen, which is the oldest public bath.
Then I visited to Kumano Cliff Buddha.
I climbed very sleep stone steps for 20 minutes and saw the big Buddha.
I moved to Hiji Town and had a nice sushi lunch.
After lunch, I went to Hiji Castle.
Then I moved to Kitsuki City and saw a castle and very old twon.
I had a green tea brake time there.
At last, I arrived at Oita Airport
I had a nice sushi dinner again with local shochu.
It was a very nice sightseeing.
Thank you very much!
I tasted a red wine on the airplane to Tokyo.
Wine is tasty!
Good job!!