8/22
東京は猛暑が復活。
一度涼しさを味わった分、つらさがひとしお。
ツラタン ( ・᷄-・᷅ )。。。 っていうんですよね。
1本目 ペスキエ シャルドネ 2017 1,500円
ローヌの雄、シャトーペスキエが南フランス産のシャルドネで仕込む白ワイン。
かちんとしたミネラル感とヴォリュームのあるフルーツ感。
ペスキエのワインに間違いはありません。
もう少し寝かせてから飲んだ方がもっと美味しいかな?
2本目 エンピリア バルドリーノ 2014 1,500円のところ処分価格で 1,080円
イタリア・ヴェネト産の自然派バルドリーノです。
亜硫酸の使用量がごく僅かなため、色合いがだいぶ枯れてきました。
味わいは、まだ全然大丈夫なんですが、ちょっと見た目が気になって処分価格となりました。
やさしく、柔らかく、滋味あふれる味わいが、すすすーっと喉に落ちます。
美味しいですよお。
自然派ワイン好きの人も、普通の人も、これ買いです。
お早めにどうぞ。
Aug. 22
A very hot day has come back to Tokyo.
So hard!!
1st Pesquie Chardonnay 2017 1500 yen
It is made from 100% Chardonnay grown in South France by Chateau Pesquie in Cotes du Rhone.
I felt very nice minerals and rich fruits.
Tasty!
But you should wait to open this bottle for a while.
Then the taste will become better, I suppose.
2nd Empiria Bardolino 2014 1500 yen → 1080 yen
We made the close-out price for this Italy organic white wine.
Because they have a very little sulfur, the color became too much old.
The taste is certainly no problem but I decide to sell it out.
I like this natural fruits, silky tannin and comfortable after taste.
Tasty!!