6/16
休肝日
6/17
ワイン仲間の三井先生のワイン会にお招き頂きました。
本日も貴重なワインがぞろぞろ。
これ、みんな飲むの?
お料理は、いつものようにサイタブリアさんのケータリング。
ケータリングって、こんなに美味しいの? と驚きのクオリティー。
持参した奥出雲ワインの小公子2010年は、ワタシの秘蔵品。
大事に持っていましたが、飲むのは初めて。
大人気の理由がわかりました。
極めてまろやかで、密度のつまった上品なフルーツ感。ヤマブドウ系の交配種とはとても思えません。
ダヴィッド・デュバン クロドラロッシュ 2009年、ボーセジュール・ベコ1998年と並んで、今日のワタシのベスト3ワインでした。
お子様たちのバースデーのお祝いなどもあり。
サイタブリアの山口シェフと記念撮影。
実質の飲み手が延べ8名で、11本のワインを抜いたあたりまでは覚えているのですが。。。
アイリッシュウイスキー???
あれ、こんなワインもぬいちゃったんだ?
記憶にありましぇん。
すっかりご馳走になってしまいました。
で、どどどぼーん!!
Jun. 16
No Wine Day
Jun. 17
I was invited to a home wine party of Dr. Mitsui family.
There were many super fine wines as usual.
“Are we going to drink all of the bottles?”
We enjoyed very nice dishes catered by Citabria, a very fine caterer in Tokyo.
I bought Okuizumo Winery Shokoshi 2010, a very fine red wine in Japan very difficult to get.
It was the first time I had tasted Okuizumo Winery Shokoshi.
I understand that the red wine is very popular in Japan wine lovers.
I felt very elegant-dense fruits, silky tannin and impressive after taste.
It was my best 3 wines today with David Duban Clos de la Roche and Chateau Beau-Sejour Becot.
We celebrated kids’ birthday.
It was a great party!!
Thank you very much for Dr. Mitsui!!
I remember we opened 11 bottles but I don’t remember the Irish whiskey and the super fine Italian white bottle.
Dooooo Booooo Nnnnnn!!!