一番のお気に入り

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お料理当番。

 

 

北海道・厚岸産 ハタハタの飯寿司

 

 

ホタテとアスパラガスのソテー

 

 

鹿児島XXヒレ肉とリンゴのソテー ポテトグラタン添え

 

 

上出来、上出来。

 

 

 

1本目 ラクロワ グラシオ ピクプールドピネ 2016 1,380円

クニちゃん、イチオシのラングドック産白ワイン。

ゆったりとした果実味と、心地よいミネラル感。

飯寿司はさすがに難しいかと思いましたが、大丈夫。

しっかりと受け止めてくれました。

実に懐の深いワインですね。

ホタテのソテーには実にぴったり。

本当に良いワインです。

 

 

2本目 ラクロワ グラシオ ルージュ スリーズ 2014 1,680円

これ、daimajoさまの大のお気に入りなので、また抜きました。

コンポートした赤い果実の風味、リキュールを思わせる香ばしさ、そしてゆったりと現れるたくさんのフルーツ。プロポリスみたいな複雑な風味もあります。

シラー100%とは思えぬチャーミングな味わいです。

プラス、これ、エロい。

高いブルゴーニュとかにでてくる官能的なテイストがあるんです。

なんだかエッチな感じがするんだよなあ。

うふふ。

 

 

 

Feb. 8

I cooked dinner.

 

 

Hatahata Izushi

 

Scallop and Asuparagus Saute

 

Pork and Apple Saute with Potato Gratin

 

Delicious!

 

 

1st La Croix Gratiot Picpour de Pinet 2016 1380 yen

It is one of my most favorite white wine recently.

This Languedoc white is really tasty.

I love these fine fruits and minerals.

At first, I supposed it is difficult to make a marriage with “Izushi”, which is a fermented fish and rice.

However, it was so nice.

What a deep-pocket white wine is this!

Also it was very, very good for the scallop today.

Sooo Tasty!

 

 

2nd La Croix Gratiot Rouge Cerise 2014 1680 yen

It is the most favorite red wine for daimajo-sama recently.

I felt charming fruits compote and complex fruits liqueur flavor.

I also found a lot of, a lot of fruits.

It’s like a fruits basket.

I can’t believe that it was made from 100% Syrah.

Also, I felt some kind of voluptuous taste, too.

I felt it had two face characters, charming-elegant and erotic-sexy.

he he he…