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今日もお料理当番。
ミズタコ、スルメイカ、イナダのお刺身
阿波尾鶏の水炊き鍋
阿波尾鶏のガラを朝10時から8時間炊いて、濃厚なダシをとりました。
美味しいです。美味しいです。
1本目 ラクロワ グラシオ ピクプールドピネ 2016 1,380円
ご存知、ラングドックで人気急上昇の白ワイン。
これまた自然で澄み切った果実味に、キレのあるミネラル感。
お刺身にも水炊きにも実に良くあいます。
本当に懐の広いワインです。
2本目 ラクロワ グラシオ ピノノワール 2015 2,160円
今日も飲みます、ピノノワール。
日本のお正月はピノノワールであります。
これはラクロワ・グラシオのトップ・キュヴェ。
ラングドックならではの凝縮した果実の風味に加え、冷涼な海洋性気候から生まれるピノノワールの繊細なエレガンスがいっぱい。
年末から新年にかけていろんなピノノワールを飲んでいますが、これトップグループに入ります。
いや、おいしい。実においしい!
Jan. 7
I cooked dinner, too.
Sashimi
Mizutaki-Nabe
I took a soup from chicken bones by taking 8 hours.
1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2016 1380 yen
Picpoul de Pinet is a boom in Languedoc white wine.
I love this very fine citrus, clean fruits and very fine minerals.
It is truly good for sashimi and nabe today.
I am sure again that it is a really depth white wine.
How tasty is this!
2nd La Croix Gratiot Les Zazous Rouge 2015 2160 yen
I tried to taste Pinot Noir, too.
It is the top cuvee of the winery made from 100% Pinot Noir.
It has both a big structure and an outstandingly elegance.
I have tasted a lot of Pinot Noirs in New Year.
And this one is in the top group of them、I think.
Delicious! Delicious! Delicious!