コロレード ビフェルノ ビアンコ & ロッソ

9/14

今日はお休み。天気がよいので思い立って葉山のレストランでランチ。

潮風のテラスは気持ちがいいですね。

 

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クルマで来たので、ノンアルコールで我慢。

 

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帰宅途中、葉山牛と長井港に朝揚がった新鮮なカツオ(半身)をゲット。

 

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お料理当番。

 

 

カツオのたたき、タルタル、刺身

 

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グリーンサラダ

 

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葉山牛のサイコロステーキ

 

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カツオは、やはり鮮度が違います。

葉山牛、赤身でさっぱり、とても美味。

 

 

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1本目 コロレード ビフェルノ ビアンコ  2016   1950円 再入荷

イタリア・モリーゼ州の自然派ワイン、コロレードの白のトップキュヴェ。

しばらく欠品していましたが、ようやく再入荷です。

熟したメロンを思わせる厚みのあるフルーツ感と、心地の良い酸とミネラル感がからみます。

加えて、とても自然で優しい味わい。

これ、飲み応えがあって、しかもすっきり。

トレビアーノ、ボンビーノ、マルヴァジアのブレンドです。

とっても、おいしいです。

 

 

2本目 コロレード ビフェルノ ロッソ 2009 2500円 再入荷

この赤のトップキュヴェもしばらく欠品が続いていましたが、やっと再入荷しました。

有機栽培されたアリアニコとモンテプルチアーノで仕込まれています。

2009年が一番新しいヴィンテージというから驚きます。

セラーで長い熟成をへて、やっとリリースされたわけです。

濃厚な造りですが、長期の熟成による柔らかさと、エレガンスがよく現れています。

アルコール度数も13%と、このあたりのワインとしては穏やかです。

うん、これは素晴らしい。2500円って、抜群のコスパではないでしょうか?

葉山牛のステーキに、ぴたっと嵌りました。

ブラーヴォ!

 

 

 

Sep. 14

It was a day-off.

Because of a fine day, I went to Hayama beach and had a nice lunch at my favorite restaurant.

Because I drove, I couldn’t drink wine there.

 

 

By the way to home, I got fine Hayama Beef and very fresh bonito.

 

 

Then I cooked dinner.

 

 

Bonito Sashimi, Tataki and Tartar.

 

Green Salad

 

Hayama Beef Steak

 

Delicious! Delicious!

 

 

 

1st Collorade Biferno Bianco 2016 1950 yen  New Arrivals

It is an organic wine made in Molise from Trebbiano, Bombino and Malvasia.

It is the top cuvee white wine of the winery.

It has been out of stock for a while in our cellar.

Finally, we received the new arrilvals with the new vintage.

 

I felt very rich fruits like a melon, good acidity and fine minerals.

The taste was very natural and elegant.

It is a full-bodied white wine but easy to taste.

Very delicious!

 

 

2nd Collorade Biferno Rosso 2009 2500 yen  New Arrivals

It is also the top cuvee red wine of the winery made from Aglianico and Montepulciano grown by organic method.

It has been out of stock for a long time.

We managed to receive them.

I ‘m surprised at seeing the vintage.

The 2009 is the newest release from the winery.

It has been matured in the cellar for a long time.

It is a full-bodied style fine wine but the taste is really soft, mild and elegant because of good mature.

I am sure that it has an outstanding quality in this class.

It was very good for the steak today.

Bravo! Bravo!