9/6
休肝日
9/7
プライヴェートな小旅行。
丹沢・鶴巻温泉の名旅館、「元湯陣屋」さんに伺いました。
以前にこちらのワインリスト作成のお手伝いをしたご縁があります。
憧れの会席料理をいただきます。
藤本料理長の手によるお料理は、素材も一流、調理も一流。
およそ、日本料理の頂点にランクされる最高クラスのものと言っていいのではないでしょうか?
迷いに迷って、白ワインはヨシオの甲州。
うん、正解。
お造りをはじめ、精細で緻密な料理の数々にピタリと嵌りました。
同じく迷った挙句の赤は、ドメーヌ・エレスティン ジュヴレ・シャンベルタン レグーロ 2008年。
うーん、大正解。
見事な熟成。10年たっても全く衰えを見せない豊かなピノノワールの風味にうっとりです。
松茸の炭火焼と見事なマリアージュ。
素晴らしい!!
どのお皿も、本当に洗練された逸品ばかり。
なんとも贅沢なひとときを堪能しました。
食後は、部屋の露天風呂でシャンパーニュ。
ああ、極楽、極楽。
飲酒をしての入浴は危険ですので注意しましょう。
ほんとの極楽へいっちゃうかもです。
Sep. 6
No Wine Day
Sep. 7
I had a short trip to Tsutrumaki Onsen.
I stayed at Motoyu-Jinya, which is an excellent Japanese-Style hotel.
I supported the wine list making of this hotel before.
I tried an excellent Japanese cuisine at dinner.
After wavering, I chose Japanese Koshu made by Diamond Winery in Yamanashi.
It was a very good choice.
The bottle made fine marriage with starters and sashimi.
After wavering, I chose Domaine Heresztyn Gevrey-Chambertin Les Goulots 2008.
It was a great choice.
It showed a tremendously fine mature.
I felt outstandingly nice fruits made by great Pinot Noir.
The bottle made fabulous marriage with roast Matsutake.
Every dishes was so delicious.
I deeply enjoyed them.
After the dinner, I took Onsen bath at my room with Champagne.
Ah… this feels like a heaven.