7/23
ひさしぶりの休日。朝から雨模様。
猛暑も一服、思いたって葉山へでかけました。
昼からワイン、ロワールのソーヴィニヨンブラン。
酸のしっかりしたソーヴィニヨンと、炭酸水のサンペレグリーノを交互に飲むと、シャンパン気分が味わいますね。
一本のつもりが、しっかり二本目。
ロワールのシノンです。
シノンとサンペレグリーノを交互に飲むと、気分はランブルスコでした。
食後、酔い覚ましのため、葉山から逗子までお散歩。
昼過ぎに雨は上がったのものの、逗子の海水浴場はさすがに人影もまばら。
がらがらの海の家で、生ビール。その後、グラスワイン。
逗子から鎌倉。で、再び海岸を散歩。長谷から江ノ電で江ノ島駅に移動。
いつの間にやら、日も暮れて、駅前のイタリアンレストラン ”ロアジ” でスロベニアの自然派ワイン。
本日の3本目。
メニューにはない”スペゲティー・ペスカトーレ”を無理やりオーダー。
これ、抜群においしかったです!
本日は正午よりワインを飲み始めて、そのままダラダラ飲み続けて、結局のところ20時半。
なんと8時間30分も飲み続けていたのですね。
ワインの鉄人? あ、途中 ”るーびい” も飲んだんだな。
Jul. 23
It was a day-off, a rainy day today.
I went to Hayama and had a nice lunch.
I tasted a white wine, Loire Sauvignon Blanc, with fine seafood.
Drinking Sauvignon with sparkling water is like a Champagne, isn’t it? ????
I was going to drink only a bottle of white wine but I couldn’t stop drinking.
Then I chose Loire Chinon.
It was also very nice.
After the lunch, I walked around Hayama to Zushi beach.
Because it was a rainy-cool day, there were few people on the beach.
I took a rest at some seaside house, and kept drink beer and wine.
Then I moved to Kamakura and walked on the beach again.
Finally, I arrived at Enoshima and went to my favorite Italian restaurant “Loasi”.
I drank a Slovenia white wine with no sulfur.
It was very good for a seafood pasta.
I started drinking at 12:00 and finished drinking at 20:30.
It was like a marathon.
Good job!