マルキドボーランのソーヴィニヨン・ブランになりがちです

12/22

息子夫婦とお孫さんが、外に食事に出かけたので、今夜は静かな夕食に戻りました。

 

今日の料理

牡蠣のワイン蒸し サラダ仕立て

 

 

地鶏の香草焼き

 

 

 

上出来です。

 

 

本日のワイン

 

 

マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2024  1,080円

私が何も考えずにワインを選ぶと、マルキドボーランのソーヴィニヨン・ブランになりがちです。

果実味、酸、ミネラル感に加えて、雑味のないピュアな口当たり。

いつも決して期待を裏切らない美味しいワインです。

牡蠣にもチキンにも、とても良く合いました。

 

 

Dec. 22

My son, daughter-in-law, and grandson went out to eat.

I went back to my usual quiet dinner.

 

Today’s dish

Steamed oysters Salad

 

Grilled Chicken with Herbs

 

It’s a good job.

 

 

Today’s Wine

Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2024 1,080 yen

If I choose a wine without thinking, I tend to go to Marquis de Beau Rond’s Sauvignon Blanc.

In addition to fruitiness, acidity, and minerality, it has a pure mouthfeel without any off-flavors.

It is a delicious wine that never disappoints.

It went very well with both oysters and chicken today.