12/18
休肝日
12/19
年の瀬らしく、慌ただしく過ごしています。
こう言っては何ですが、私、けっこういっぱい、いっぱいです。
今日の料理
広島産 生牡蠣

生ハム、オリーヴ、アヴォカド、ブロッコリー、ミニトマト、キウイ、リンゴのサラダ

真鯛のアクアパッツァ


広島産の生食用カキが、ようやく近所のスーパーの店頭に並び始めました。
かなり小粒なのは、養殖期間が短いからでしょうか?
小粒でも、とても美味しかったです。

本日のワイン

アンコーラ ピノ・グリージョ 2024 1,250円
イタリア・ロンバルディア産のピノ・グリージョです。
白い花びらを思わせるフラワリーなアロマ、フワっとした厚みのある果実味、程よい酸とミネラル感。
これもとても良いワイン。
生牡蠣にも、アクアパッツァにも完璧に良く合いました。
Dec. 18
No Wine Day
Dec. 19
Like the end of the year, I have been very busy.
Actually, I’m quite over capacity.
Today’s dish
Hiroshima Raw Oysters
Salad with Prosciutto, Olive, Avocado, Broccoli, Cherry-tomatoes, Kiwi and Apples
Red Snapper Aqua Pazza
The oysters from Hiroshima have finally begun to appear in the stores of local supermarkets.
The oysters are small.
Is it because the farming period is short?
Even though it was small, it was very delicious.
Today’s Wine
Ancora Pinot Grigio 2024 1,250 yen
This is Pinot Grigio from Lombardy, Italy.
I felt floral aroma reminiscent of white flowers, fluffy and thick fruits, and moderate acidity and minerality.
This is also a very good wine.
It went perfectly with both raw oysters and aqua pazza.

