11/15
今日は七五三ですね。
天気が良くてよかったです。
夕食は地中海風チラシ寿司です。

スイートバジルと松の実をたっぷり酢飯に混ぜ込みます。

お酢はアップルヴィネガーを使います。
ツーンとこなくていいんですよ。

ネタは炙りマグロ、真鯛、小エビ、鯵、サーモン、蒸しホタテとミニトマト。
たっぷりのオリーブオイルとバルサミコ、レモンジュースでマリネしています。

美味しい!
本日のワイン

マルキドボーラン ピノ・ノワール 2022 1,380円
マルキドボーランのピノ・ノワールのブドウは、地中海の近くにあるブドウ畑で栽培されています。
朝と夕方、海から発生する霧がブドウを日焼けから守ってくれるそうです。
このピノ・ノワール、南の産地とは思えない冷涼感のあるスタイル。
きょうのチラシ寿司とは地中海つながりで相性も抜群。
ああ、美味しい。
Nov. 15
It is the 7-5-3 festival today.
I’m glad the weather was nice.
Today’s dinner is Mediterranean-style Chirashi-sushi.
The vinegared rice is mixed with plenty of sweet basil and pine nuts.
For vinegar, I always use apple vinegar.
The ingredients are seared tuna, red snapper, shrimp, aji, salmon, steamed scallops, and cherry tomatoes.
It is marinated in plenty of olive oil, balsamic, and lemon juice.
Delicious!
Today’s Wine
Marquis de Beau Rond Pinot Noir 2022 1,380 yen
Marquis de Beau Rond ‘s Pinot Noir grapes are grown in vineyards located near the Mediterranean Sea.
In the morning and evening, the fog from the sea protects the grapes from sunburn.
This Pinot Noir has a cool style that doesn’t seem to be produced in the hot south area.
Today’s chirashi-sushi is connected to the Mediterranean and goes well together.
Oh, delicious!

