10/31
休肝日
11/1
11月になりました。
ハロウィンも終わって、街は間もなくクリスマスの飾り付け一色になるんですね。
全然ピンときません。
今日の夕食は手巻き寿司。

本マグロ中トロ、ブリ、チダイ、甘エビ、スルメイカ、生シラス、サーモン、ツナマヨ、きゅうり
本マグロ中トロのサク、高かった。
目をつぶって、エイヤっと買いました。
さすがに美味しかったです。
本日のワイン

濱田ヴィンヤード シャルドネ 2020 6,000円
手巻き寿司に合わせて、上等な日本ワインが飲みたくなって、北海道三笠の濱田ヴィンヤード のシャルドネを抜きました。
5年の熟成を経たとは思えぬ新鮮な果実味、北海道ならではの鋭角な酸、程よいミネラル感。
飲むほどに厚みのあるボディと、複雑な熟成のニュアンスが現れました。
やっぱりこのシャルドネは素晴らしい。
まとめ買いをしたので、まだストックがありますが、大事に飲んでいきましょう。
Oct. 31
No Wine Day
Nov. 1
It’s November.
Halloween is over, and the city will soon be all about Christmas decorations.
But, it doesn’t hit me at all.
Today’s dinner is Temaki-sushi.
Hon-Maguro, yellowtail, Madai, Shrimp, Squid, Raw-whitebait, Salmon, Tuna-mayo, Cucumber
The Hon-Maguro was expensive.
I closed my eyes and bought it.
It was really delicious.
Today’s Wine
Hamada Vineyard Chardonnay 2020 6,000 yen
I wanted to drink some fine Japan wine to go with the Temaki-sushi, so I opend the Chardonnay from Hamada Vineyard in Mikasa, Hokkaido.
I felt fresh fruits flavor that you can’t believe has been aged for 5 years, sharp acidity unique to Hokkaido, and just the right amount of minerality.
It has a thicker the body after more I drink it.
The more nuances of aging appeared.
After all, this Chardonnay is wonderful.
I bought in bulk, so I still have stock, but let’s drink it carefully.

