リンゴはカルヴァドスでソテーします

7/10

7月10日は、ない(7)とう(10)の日です。

 

夕方からは、大雨でした。

私の住む多摩地区よりも、都心の方が激しく降ったようですね。

 

 

今日の料理

枝豆

 

 

カツオのカルパッチョ サラダ仕立て

 

 

豚ヒレ肉とリンゴのソテー

 

 

リンゴはカルヴァドスでソテーします。

 

 

リンゴと豚肉の相性は抜群です。

 

 

本日のワイン

 

 

トゥルクハイム ピノ・ブラン 2020  2,100円

ヒレ肉のソテーに合わせて、アルザスのピノ・ブランを開けました。

豚肉とアルザスワインって、イメージぴったり。

アップルパイを思わせる香ばしいリンゴの香り、厚みのある果実味に、程よい酸とミネラル感。

ピュアで芳醇、後味は爽やか。

ヒレ肉のソテーはもちろん、カツオのサラダにもよく合いました。

 

 

 

Jul. 10

In the evening, it rained heavily.

It seems that it rained more heavily in the city center than in the Tama area where I live.

 

Today’s Dish

Edamame

 

Bonito Carpaccio Salad

 

Sauteed Pork Tenderloin and Apples

 

Apples are sauteed in Calvados.

 

Apples and pork go well together.

 

 

Wine of the Day

 

Turckheim Pinot Blanc 2020  2100 yen

To go with the sauteed tenderloin, I opened this Alsace Pinot Blanc.

Pork and Alsatian wine are perfect for my image.

I felt a fragrant apple aroma reminiscent of apple pie, thick fruits, and moderate acidity and minerality.

It has a pure and mellow taste with a refreshing aftertaste.

It went well with the sauteed tenderloin, as well as the bonito salad.