ひとり手巻き寿司は寂しい

6/13

13日の金曜日。仏滅。休肝日。

 

 

6/14

雨が続きます。

洗濯物が乾きません。

 

今日の夕食は、手巻き寿司。

ひとり手巻き寿司。

 

 

キハダマグロ、カツオ、ホウボウ、真鯛、ホタテ、生シラス、アトランティックサーモン、ツナマヨ、キュウリ

 

ひとり手巻き寿司は寂しいですが、でもやっぱり美味しいです。

 

 

本日のワイン

 

 

アル・エ・ディレ ピノ・グリージョ 2019  1,650円

イタリア・ヴェネトの白ワインです。

サステイナブル農法で収穫したピノグリージョをコールドマセレーションで醸造。

透明でピュアなフルーツとシトラス系の酸、研ぎ澄まされたミネラル感のバランスが見事です。

元々生産量の少ないワインでしたが、アメリカでバカ売れして、残念ながら日本向けのアロケーションがなくなってしまいました。

既に終売となっていて、これが最後の一本。

残念です。とても残念です。

 

 

 

Jun. 13

Friday the 13th. Buddha annihilation. No Wine Day.

 

 

Jun. 14

The rain continues.

The laundry does not dry.

 

Today’s dinner was Temaki-sushi.

I had a Temaki-sushi alone.

 

Kihada Maguro, Katsuo, Houbou, Madai, scallops,Nama-Shirasu, Atlantic Salmon, Tuna-mayo, Cucumber

 

Temaki-sushi alone is lonely, but it’s still delicious.

 

 

Wine of the Day

al & dile Pinot Grigio 2019 1,650 yen

It is a white wine from Veneto, Italy.

Pinot Grigio harvested using sustainable farming methods is fermented by cold maceration.

The balance between clear and pure fruits, citrus acids, and sharpened minerality is superb.

Originally, it was a wine with a small production volume, but it sold stupidly in the United States, and unfortunately the allocation for Japan disappeared.

It has already been sold out, and this is the last one.

It’s a pity. It’s such a shame.