5/25
庭のカベルネ・ソーヴィニヨンが開花しました。
ブドウの花って地味ですね。
残念ながら既に黒とう病にかかっているみたいです。
昨年に続いて今年も収穫は無理かもです。
今日の夕食はすきやきです。
お肉は山形牛の赤身です。
しっとりと旨味があって、とても美味でした。
本日のワイン
マルキドボーラン シラー 2023 1,080円
我が家のすきやきは、甘めの味付けなので、ワインも甘みを感じるタイプが好相性。
しっかりとしたボディがあるマルキドボーランのシラーがぴったりです。
最近のマルキドボーランのシラーは、品種特性としてよく言われるスパイシーな感じがほぼありません。
継ぎ目のない豊かな果実味があふれ出てきます。
今後、すきやきワインという別名を与えましょう。
May. 25
The vine of Cabernet Sauvignon in the garden has blossomed.
Grape blossoms are plain, aren’t they?
Unfortunately, it seems that he already has black mildew.
Following last year, it may not be possible to harvest this year.
Today’s dinner is Sukiyaki.
The meat is lean of Yamagata beef.
It was moist and delicious, and it was very tasty.
Wine of the Day
Marquis de Beau Rond Syrah 2023 1,080 yen
My sukiyaki is sweetly seasoned, so the type of wine that feels sweet goes well with it.
The Marquis de Beau Rond Syrah, which has a solid body, is perfect.
Recent Marquis de Beau Rond Syrah has almost no spicy feel, which is often said to be a varietal characteristic.
Seamless and rich fruits flavor overflows.
From now on, let’s give it another name, Sukiyaki Wine.