今日も美味しくいただきました

5/9

休肝日

 

 

5/10

昨日からの大雨があがっても、どんよりとした厚い雲。

夜は強風が吹き荒れる落ち着きのない天気の一日でした。

 

今日の料理

マグロ、アボカド、長芋のタルタル

 

 

生ハム、イチゴ、リンゴ、ブロッコリーのサラダ

 

 

豚ヒレ肉とリンゴのソテー イチジクのソース

 

 

イチジクのジャムをたっぷり使った赤ワインソース。

ヒレ肉にぴったりでした。

 

 

本日のワイン

 

 

トゥルクハイム ピノ・ブラン 2022  2,100円

アルザス産のピノ・ブラン。

豚ヒレ肉に合わせるワインには、アルザスがイメージにぴったりです。

品種特有の厚みのある果実味、穏やかでも存在感のある酸に心地よいミネラル感。

ピュアな口当たりと、バランスの良さはリラックスワインのお約束です。

今日も美味しくいただきました。

 

 

May. 9

No Wine Day

 

 

May. 10

Even after the heavy rain from yesterday, the clouds were thick and overcast.

It was a restless day with strong winds blowing at night.

 

 

Today’s Dish

Tuna, Avocado and Yam tartare

 

 

Salad with Prosciutto, Strawberries, Apples and Broccoli

 

 

Sauteed Pork Tenderloin and Apple with Wine Sauce with Figs

 

 

Red wine sauce with plenty of fig jam.

It was perfect for the tenderloin.

 

 

Wine of the Day

Turckheim Pinot Blanc 2022 2,100 yen

It is a Pinot Blanc from Alsace.

For wine to pair with pork tenderloin, Alsace is perfect for the image of mine.

I felt the thick fruits flavor peculiar to the variety, the gentle but moderate acidity and the pleasant minerality.

The pure mouthfeel and well-balanced are the promise of a Relax Wine.

I had a delicious dinner today, as well.