4/25
休肝日
4/26
隣りの庭のツツジが、満開になりました。
実に見事です。
今日の料理
ジャンボン・セック、モッツァレラ、イチゴ、リンゴ、ブロッコリーのサラダ
国産牛ランプステーキ
今日のお肉は厚切りで、とても美味しかったです。
本日のワイン
アラルディカ ピエモンテ バルベーラ 2022 1,250円
すっかり我が家のハウスワインとなったピエモンテの赤ワイン。
今日はステーキ用の良いお肉をゲットしたので、ワインは何を開けようかと結構迷いました。
少し上等なワインにしようかとも思ったのですが、結局このバルベーラになりました。
正解でした。豊かな果実味、引き締まった酸味とまろやかなタンニン。
とにかくバランスの良さが際立ちます。
脂身のない赤身のランプステーキにピッタリでした。
Apr. 25
No Wine Day
Apr. 26
The azaleas in the garden next door are now in full bloom.
It’s absolutely stunning.
Today’s Dish
Jambon sec, Mozzarella, Strawberry, Apple and Broccoli Salad
Beef Rump Steak
Today’s meat was thickly sliced and very tasty.
Wine of the Day
Araldica Piemonte Barbera 2022 1,250 yen
This Piemonte red wine that has become my house wine.
I got some good meat for steak today, so I was quite confused about what to open with wine.
I thought about making it a slightly better wine, but I ended up with this Barbera.
It was the right answer.
I felt rich fruitiness, firm acidity and mellow tannins.
Anyway, the good balance stands out.
It was perfect for a lean rump steak with no fat.