いつの間にか新梢が

4/24

庭のカベルネ・ソーヴィニヨン、いつの間にか新梢が伸びて、すでに小さな蕾をつけていました。

 

 

季節の移ろいは早いですね。

 

 

 

今日の料理。

カツオのカルパッチョ サラダ仕立て

 

 

真鯛のグリル、エビのソテー、チーズマッシュポテト添え

 

 

今日も大変よく出来ました。

 

 

本日のワイン

 

 

チェイス・ザ・グレープ アイデンティティ 2024  新入荷  4,200円

チェイス・ザ・グレープの6作目が発売開始となりました。

今回のリリースは注目の奈良県初のワイナリー“木谷ワイン”で醸造したシャルドネと甲州をそれぞれ主体とする2種類のワインです。

今日抜いたアイデンティティは、、山梨のブドウ栽培家SOL CARAVANの矢野貴士氏が栽培したシャルドネ81%、シーガレーベ12%、アリゴテ5%、ミュラー・トゥールガル2%のブレンド。これまで同じく野生酵母で発酵、亜硫酸無添加で醸造しています。

華やかな果実の風味、幅の広がりのある酸、穏やかでも存在感のあるミネラル感。

シャルドネのエレガンスと、しーガレーベの甘いアロマとフレーバーを明確に感じます。

手前味噌になりますが、個性的でとても良いワインだと思いました。

 

 

 

Apr. 24

The Cabernet Sauvignon in my garden, before I knew it, the new shoots had grown and were already bearing small buds.

The seasons change quickly, don’t they?

 

Today’s dish.

Bonito Carpaccio Salad

 

Grilled Madai with sauteed Shrimp and Cheese Mashed Potatoes

 

It was very well done today.

 

 

Wine of the Day

Chase the Grape Identity 2024 New arrival 4,200 yen

The sixth Chase the Grape wines are now on sale.

This release is two types of wine, mainly Chardonnay and Koshu, produced at Nara Prefecture’s first winery “Kidani Wine”, which is attracting attention.

Today’s identity is a blend of 81% Chardonnay, 12% Seigerrebe, 5% Aligote, and 2% Muller-Turgau grown by Takashi Yano of SOL CARAVAN, a viticulturist in Yamanashi. It has been fermented with wild yeast and matured without the addition of sulfurous acid.

I felt gorgeous fruits flavor, wide acidity, and mild but strong minerality.

You can clearly feel the elegance of Chardonnay and the sweet aromas and flavors of  Seigerrebe.

I thought it was a unique and very good wine.