4/10
我が家の周りでは、まだまだ桜が満開です。
今年の桜は、いつもの年より長持ちしているみたいです。
今日の料理
シャンボン・セック、ホタルイカ、モッツァレラ、ブロッコリー、イチゴ、リンゴのサラダ
地鶏の香草焼き チーズマッシュポテト添え
今日の鶏肉は、新潟産。ローズマリーをたっぷり乗せてオーブンで焼き上げました。
美味しかったです。
本日のワイン
モンターニュ・ノワール 2020 1,500円
7日の日曜日に続いて、私が開発輸入を担当したラングドックのカベルネ・ソーヴィニヨンを抜きました。
たっぷりの果実味、控えめな酸味とまろやかな渋味。
上品な熟成感が、ワインの味わいに深みを与えています。
良いワインです。
地鶏の香草焼きとマッシュポテトにも、バッチリよくあいました。
Apr. 10
The cherry blossoms are still in full bloom around my house.
This year’s cherry blossoms seem to be lasting longer than usual.
Today’s Dish
Chambon Sec, Firefly-squid, Mozzarella, Broccoli, Strawberry and Apple Salad
Herb-grilled Chicken with Cheese Mashed Potatoes
Today’s chicken is from Niigata. I put a lot of rosemary on it and baked it in the oven.
It was delicious.
Wine of the Day
Montagne Noir 2020 1,500 yen
Following Sunday the 7th, I overtook the Languedoc Cabernet Sauvignon, which I was in charge of developing and importing.
I felt plenty of fruitiness, unobtrusive acidity and mellow astringency.
The elegant sense of aging adds depth to the taste of the wine.
It is a good wine.
It also went perfectly with the herb-grilled chicken and mashed potatoes.